r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás torta tojásfehérjéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Aszalt szilvás torta tojásfehérjéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 308 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 565 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.1 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    1615 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 3952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 308 Kcal

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát áztassuk minimum 30 percre a konyakba.
  2. Tegyük lábasba a csokoládét, a kakaót, a vajat és 20 dkg-ot a cukorból. Adjunk hozzá 150 ml meleg vizet, és óvatosan melegítsük össze.
  3. Kicsit hagyjuk hűlni, közben vajazzuk ki a tortaformánkat.
  4. A tojások fehérjét verjük fel habnak, adjuk hozzá a maradék cukrot, és verjük szép fényesre a habot.
  5. Szitáljuk rá a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan forgassuk össze.
  6. Végül adjuk hozzá a csokoládés keveréket, és forgassuk ezt is össze.
  7. Öntsük a tortaformába. Az aszalt szilvákat tetszés szerinti mintában rakjuk a tetejére. Ha maradt egy kis konyak, azt is locsoljuk rá.
  8. Előmelegített sütő közepén kb. 30 percig süssük. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 15841
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojáslikőrt készítettem, és a megmaradt tojásfehérjéből ilyenkor készül ez a finom torta. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek