r
Nosalty Logó

Egyszerű csokikrémes csokitorta

vera82
Egyszerű csokikrémes csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

795
Kalória
17.2g
Fehérje
91.9g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
71.1g
Víz
300.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
57.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5312.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    551.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Piskóta alaphoz

  1. A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. (Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.)
  3. A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük. Végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
  4. Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk. (A tetejére tehetünk folpackot, akkor nem fölösödik be.) Mikor már langyos a krém, jól kikeverjük.
  7. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
  8. A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3-ad krémet. Rátesszük a 2. lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
  9. A tetejét díszíthetjük színes cukorral, jégcukorral. Az oldalát bevonhatjuk pirított mandulával, krokanttal, kekszmorzsával.
  10. Hűtőben megdermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukámnál ettem először ezt a tortát. Egyből elkértem a receptjét, családom nagy örömére. Nagyon finom!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek