r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben

Éva-Anyóca
Aszalt szilvás-sonkás csirkemell baconben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

842
Kalória
73.6g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
584.7g
Víz
231.6g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 5897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    584.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 842 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    515.3 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15952.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    2130 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    5786 mg
  • Nátrium
    6687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    4092.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    175 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    290 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 5897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemelleket szép szeletekre vágjuk annyi felé, ahány személyre készül az étel (ha nagyon vastag, akkor kicsit átütögetjük, de ne legyen vékony). Sózzuk és borsozzuk a mell szeleteket, mindkét oldalát.
  2. Minden szeletre teszünk 1 szelet csirkemell sonkát (ha nagyobb, akkor kettőt is lehet) a közepére, és erre egy szelet lapkasajtot, erre 2 db aszalt szilvát egymás mellé, szorosan feltekerjük, 2 szelet baconnel jó szorosan körbetekerjük.
  3. Jénaiba teszünk zöldpaprikát felkarikázva, vöröshagymát felkockázva, fokhagymát áttörve, erre tesszük a baconbe tekert húsokat egymás mellé, ha több van, a tetejére is tehetünk.
  4. A legtetejére rakjuk a zsályás-olívaolajos kockákat, a jénai tetejével lefedjük.
  5. Előmelegített sütőbe téve kb. 160 fokon kb. 50-60 percig sütjük-pároljuk (tartsuk jó melegen tálalásig).
  6. A burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük (kb. 25 perc alatt ), leszűrjük.
  7. Teszünk egy nagy serpenyőbe kacsazsírt, erre tesszük a burgonyát, és a kacsazsíron -megkeverve-, kissé átpirítjuk, keverés miatt a burgonya tört burgonyává válik és pirulttá (ki mennyire szeretné pirítani).
  8. Tálaljuk savanyúsággal, befőttel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik ünnepi ebédünk volt. Minden íz összeillik, nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ízlett. :-O Máskor más alkalommal, nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, elkészíthető ez a finom étel. Hidegen is felszeletelve, salátával tálalható a töltött csirkemellfilé. Nagyon laktató étel!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek