r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A'la Atya
Sajtos-sonkás omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 594 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 296 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 594 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A sóval, oregánóval ízesített felvert tojást a serpenyőbe öntjük, nem kevergetjük. Közepes hőfokon, fedő alatt addig sütjük, míg a teteje elkezd megszilárdulni. Ekkor a serpenyőt megrázogatjuk, hogy az omlett elváljon a serpenyőtől.
  2. Az omlett felére helyezzük a sonkaszeleteket, a paradicsomkarikákat, rászórjuk a reszelt sajtot, majd az "üres" felét óvatosan ráfordítjuk a sajtos-sonkás felére. Ezután a serpenyő közepére rendezzük, enyhén megnyomkodjuk, hogy az olvadó sajttól összeragadjon az omlett.
  3. Friss kenyérrel, forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 68587
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos-sonkás omlett
A'la Atya 38 recept

A kiadós reggeli kedvelői biztosan értékelni fogják ezt az egyszerű receptet. Egy titka van csak, ez pedig a megfelelő serpenyő használata. Én már 10 éve teflonos serpenyőkben sütök, és eddig nem csalódtam egyikben sem!  Fantáziánk szerint alakíthatjuk a receptet, tölthetjük kolbásszal, különféle felvágottakkal, zöldségekkel. A kész omlettre is reszelhetünk sajtot, vagy meglocsolhatjuk szószokkal, juharsziruppal. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?