r
Nosalty Logó

Olívás ciabatta Lbara konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lbara
Olívás ciabatta Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 975 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    3235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 1947 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A "kovásszal" kezdünk. Egy tálban összekeverünk 150 g lisztet az instant élesztővel és 1,2 dl langyos vízzel. Ezt meleg helyen legalább 2 órát kelesztjük.
  2. Egy dagasztó tálba öntjük a maradék lisztet, hozzáadjuk a "kovászt", 2 ek olajat, a sót, és a 2,3 dl langyos vizet. Jól kidagasztjuk, kissé ragacsos tésztát kapunk. Letakarva legalább 2 órát pihentetjük.
  3. A megkelt tésztánkat alaposan belisztezett munkalapra öntjük, erőteljesen átgyúrjuk, visszatesszük pihenni, ezt a műveletet kb. fél óra múlva megismételjük, gyúrjuk, pihentetjük. Újabb fél óra múlva megint átgyúrjuk, tésztánk ekkor már annyi lisztet vett fel, hogy ruganyos, jól formálható állagúvá vált.
  4. A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszünk, a sütőt felmelegítjük 250 fokra. Tésztánkat ketté vesszük, beledolgozzuk a durvára vágott olajbogyót, hosszúkás alakúra formázzuk, megcsavarjuk háromszor és réteslisztbe hempergetjük. Vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük őket. A sütőajtót óvatosan nyissuk, mert a forró gőz megégetheti az arcunkat!
  5. 10 percig 250 fokon, majd további 25 percig 220 fokon sütjük a papucskáinkat. Türelmetlenül megvárjuk, hogy kissé kihűljenek, majd felfaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6279
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Receptkategóriák

Olasz válasz a francia baguette-re. Lehet variálni különféle fűszerekkel, zöldségekkel, de a sima is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?