Arany mazsolás-ricotta töltelékes kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
17g tej9 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
4 kcal
-
17g rétesliszt61 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
6 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
7g citromlé1 kcal
Formához
-
12 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Töltelék
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Formához
-
71 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
2223
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
11.5g tej6 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
11.5g rétesliszt42 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
4.6g tojásfehérje2 kcal
-
28.7g ricotta43 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.5g mazsola8 kcal
-
4.6g citromlé1 kcal
Formához
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.3g zsemlemorzsa9 kcal
Összesen
253
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2409.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 765 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 823 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 322 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 718 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
2223
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
10 dkg rétesliszt
-
10 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
6 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
-
25 dkg ricotta
-
3 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Formához
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Tészta
- A langyos tejhez adjuk hozzá az egy mokkáskanálnyi cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni kb. 5 percet, amíg az élesztő felfut.
- Eközben egy keverőtálba rakjuk bele a kétféle lisztet, egy csipet sót, az egy tojássárgáját, a langyos olvasztott vajat, a porcukrot, a citromhéjét, végül pedig adjuk hozzá a felfutott élesztős tejet.
- Szépen dolgozzuk össze, dagasszuk legalább 5 percet, amíg egységes, puha tésztát nem kapunk.
- Rakjuk kelesztőtálba, és pihentessük 45 percet meleg helyen. (FONTOS: Minden alapanyag, amit a kelt tésztánkhoz adunk szobahőmérsékletűnek kell lennie, mert csak ekkor lesz a kelesztés folyamata sikeres!)
- Amíg a tésztánk kel, készítsük el a ricotta tölteléket. Egy tálban verjük kemény habbá az egy tojásfehérjét (adhatunk hozzá egy fél csipet sót). Egy másik tálba halmozzuk bele a ricottát, a cukrokat (porcukor+ vaníliás cukor), a mazsolát, a citrom levét, és keverjük össze. A végén óvatosan, forgató mozdulatokkal adjuk hozzá a tojásfehérje habot is.
- Ha tészta szépen megkelt, lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki. Ezután halmozzuk rá a ricottás tölteléket, és egyenletesen oszlassuk el rajta. Tekerjük fel (mint a bejglit szokás), és rakjuk kiolajozott és zsemlemorzsával kiszórt kuglófformába.
- Kelesszük további 20 percet, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8239
- Feltöltés dátuma: 2014. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kuglóf egy igazi klasszikus desszert, amit mindig öröm elkészíteni és megenni...:) Különböző töltelékkel vagy anélkül készíthető, én ezúttal a finom, krémes ricottát és a citromot választottam. Karácsonyra ajánlom egy kis fahéjjal és naranccsal megbolondítva. ;)