r
Nosalty Logó

Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Túrós-aszalt szilvás kelt kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 473 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 3775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). (Ne legyen túl lágy a tészta, mert a túrótól lágyabb lesz a kelesztés alatt!)
  2. A kelesztés után olajozott felületen félujjnyi vastagra lapogatjuk az olajos kezünkkel, majd megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és a cukorral. Hosszanti oldalánál feltekerjük, majd a kivajazott kuglófformába tesszük. A végeket összenyomkodjuk, és kb. 30 percet újból kelesztjük.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 45-50 percet. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!)
  4. Pár perc után kivesszük a sütőből, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8430
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

Mint már előző receptjeimben is írtam, mi nem kedveljük a nagyon cukros édességeket; azért is sikeres a pikáns aszalt szilva és aszalt sárgabarack (és nem a mazsola) nálunk. Az édesszájúak emelhetik a cukormennyiséget 1-1 evőkanállal a tésztába és a gyümölcsökre. Fahéjas cukor valószínű jól kiemelte volna az aszalt szilva ízét, de én inkább a tej, vaj, és túró delikát ízére koncentráltam most. Ami kóstoláskor eszembe jutott, hogy igen jól illene (ízre és vizuálisan is) a tetejére egy citromos máz! Ha alkalmam lenne, kipróbálnám ezt a receptet magozott meggyel; mert a túró és meggy az mennyei együtt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss házi túró aszalt szilvával; nálunk nagyon sikeres kombináció! A maréknyi aszalt sárgabarackot pedig főleg a kontrasztos színek miatt tettem bele. A kelt kuglóf receptemet turbóztam meg a házilag készített, friss túróval, ami tulajdonképpen a házi sajtom, kevesebb préseléssel. Habár nem látszik a túró a tésztán, de az íze az nagyon jól érződik; és az illó-olajos citromhéj és vanília bámulatosan elvarázsolták az ízeket!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!