Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-diós kuglóf

Túrós-diós kuglóf
Túrós-diós kuglóf
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam ezt a receptet, csak kicsit "egészségesebbé" tettem... ;)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Csokimázzal leöntve a végén még istenibb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
  2. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg habos nem lesz, majd hozzáadjuk a tojásokat, és egy csipetnyi sót. Alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a túrót is.
  3. Lassan beleforgatjuk a lisztes keveréket a citrom levével együtt.
  4. A legvégén annyi diót adjunk hozzá, amennyit csak szeretnénk. :)
  5. Zsiradékkal kikenjük a kuglófformát, és kilisztezzük, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbával készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 678
elküldve: 10
receptkönyvben: 209
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

p.beu

Mióta szakács: 2011.05.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós kuglóf túróval, diós-túrós szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roli73
John / Roli73 Thu, 2012-02-23 09:09

Kedves P.beu!
Ez egy rendkívül finom kuglóf
:-)
Nagyon kellemes íze van!
Grat!

352
tehéntúró 25 dkg
vaj 25 dkg
tönkölybúza liszt 25 dkg
xilit 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
dió 10 dkg
1 csipet