r
Nosalty Logó

Aprókáposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Aprókáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1655 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2664 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 1655 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    625.1 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10656 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    3318 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2491 mg
  • Nátrium
    4276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3038.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3630 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1850 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 6621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk, beleöntjük a paradicsomszószt, kicsit ezzel is pirítjuk, majd szép lassan felhúzzuk vízzel, esetleg levesalaplével.
  2. Fűszerezzük, majd hagyjuk néhány percig főni. Normál paradicsommártás sűrűségűnek kell lennie.
  3. Amíg fő, a maradék káposztákat egy lábasban felaprítjuk egy kanál segítségével. Nyugodtan törhetjük, itt pont az a cél, hogy apró legyen.
  4. Ezt is feltesszük melegedni, s mikor megfőtt a mártásunk, nyakon öntjük vele a káposztát, majd jó alaposan összeforgatjuk, átrotyogtatjuk vele. Aki szereti csípősen, ilyenkor tehet bele kevés chilit vagy erős paprikát.
  5. Tálaláskor jó bőven nyakon öntjük hideg tejföllel. Friss kenyérrel, de anélkül is finom, abbahagyhatatlan!:)
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 23818
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Ajánló

Rengeteg friss, hideg tejföllel! Én egy könnyű olaszrizlinget innék legszívesebben utána:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a töltött káposztát, de előfordul, hogy a 3. napra már veszít népszerűségéből. És egy kicsit így más. Az alapötlet nagymamám konyhájából származik, ő direkt ilyenre készítette ezt az ételt, és ha jól emlékszem, ő rizs helyett gerslivel csinálta. Megjegyzés: ez a szabolcsi töltött káposzta felhasználási módja, tehát édes káposztalevélből készül! Savanyúval még nem próbáltam, bár úgy se lehet rossz!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...