Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös hús egyben sütve

Bőrös hús egyben sütve
Bőrös hús egyben sütve
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc hentesünknél (aki a házunkkal szemben rendel), gyönyörű bőrös császárhúsok voltak. Amint megláttam őket, már előttem is volt a kép a másnapi ebédről. Ráadásul a jó éles késével (amilyen náluk nem található otthon :)), beirdalta a bőrét, így konyhakészen vihettem haza. Áldás egy ilyen hentes, az biztos. Feltehetitek a kérdést, hogy minek annyi zsír alá? A válasz igen egyszerű. A megmaradt nagy mennyiségű sült zsírt üvegbe töltöm és a későbbi napokon kis kenyérrel megbolondítva, lilahagyma körettel tálalom a családom részére. Meleg teával leöblítjük. 10 éves fiam szokta megjegyezni ilyen lakomák után , hogy "na, ma úgysem akartam csókolózni "!  Mintha már csókolózott volna. :) Bár ki tudja, mi történt az oviban, annak idején a babaházban?! :)

hozzávalók / 8 adag


ajánlat

Dinsztelt burgonyával ettük,  vörösboros dinszteltkáposzta kíséretében. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a hús bőrös részét beirdaljuk tetszés szerint (kockásra, csíkosra), megtűzdeljük sűrűn fokhagymagerezdekkel és füstölt szalonna darabokkal.
  2. Jól bedörzsöljük sóval és borssal megszórjuk. Hűtőben tároljuk.
  3. Másnap egy jénaiba vagy tepsibe zsírt teszünk, erre fektetjük a húst bőrös felével lefelé. Köré dobhatunk pár gerezd fokhagymát. Alufóliával letakarjuk 1 órát sütjük.
  4. Utána levesszük róla a fóliát, kivesszük a zsírból a fokhagymagerezdeket, hogy ne égjenek meg.
  5. Pirosra sütjük (kb . 1/2 óra). Néha meglocsoljuk zsírral a tetejét, majd megfordítjuk és a bőrös részét is szép pirosra sütjük, szintén 1/2 óra alatt (ezt a felét is néha meglocsoljuk a zsírral).

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 27 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült bőrös császárhús

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-06-05 14:29

A husi nagyon finom, nem is kell hozzá más csak a káposzta!
Valamint elmondanám, hogy én is a babaházban csókolóztam először! :)

serci
Serci / serci Sat, 2010-10-23 16:25

Én sniccerrel szoktam irdalni a bőrét a malacnak,mert be lehet állítani milyen mélyen menjen be,és az biztos éles! Sajnos mostanában diétáznom kell,és csak nézegethetem az ilyen kajákat,de nagyon fain a recept!

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-10-23 18:34

Kedves Serci ! Nagyon jó ötlet a sniccer:))) Nagyon kreatív vagy:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-10-23 15:14

Kedves Éva -Anyóca ! Igen , amilyen szép olyan finom is. A lencse pedig nagyon illik hozzá ! Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-23 12:53

Mennyei! :-) Aki nem evett még ilyen sült zsírt, pontosan úgy, ahogy leírtad, nem is tudja, mi a jó! :-DD
Nálunk sincs kidobva soha!:-D Nagyon szép a husi! Üdv: Éva

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-10-23 15:31

Kedves Nyamóka ! Na akkor nálatok is szokott " anticsókolózási ":))))))) vacsi lenni ??? :)))) Jó is az !!! Igaz ha a párunk is evett belőle , akkor egy csók is elcsattanhat, mert senkinek sem kell kellemetlenül éreznie magát az illatok miatt:))) Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-23 16:47

Hajjaj, de még mennyire szokott!:-)"Anticsókos" vacsik, ebédek, dehát együtt esszük, és akkor "nem ér"! :-D De hát mit tegyen az ember, ha olyan nagyon finom a hagyma, fokhagyma, a mákról már nem is beszélve! :-DDD Üdv: Éva

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-10-23 18:39

Kedves Nyamóka ! Ráadásul egészséges is . Már mint a csók. :))) Na jó a hagyma és a fokhagyma is egészséges És a mák is .Azt hiszem ezt pont most halottam itt a mákos palacsintánál amik kikandikálnak finom szószból :)) Üdv Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2010-10-24 18:07

Igen, olvastam én is, de azt mindig is tudtam a mákról, hogy csontritkulásra jó. Nagymamám szerint fájdalomcsillapító, nyugtató hatása is van, elképzelhetőnek is tartom, mivel ópiumot, morfint, stb. tartalmaz. Mindenesetre nagyon finom, az biztos! :) A csókról már nem is szólva, mert az is nagyon finom, és persze egészséges is, szerintem abszolút immunerősítő! :DDDD Üdv: Éva

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-10-23 12:02

Ezt a kedves hentes fiút 17 éves korom óta ismerem, még Pesten egymás melletti üzletben dolgoztunk az Üllői úton. Tényleg ennyire aranyos, mindent a vevőért, igazi üzletember. Editkém, a húsi gyönyörű, éhes lettem, korog a gyomrom. Gratula:Erika

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-10-23 15:20

Kedves Erika ! A kedvenc HENTESEINK , mert a Feri mellett a két fiút , Andrást és Norbit is meg kell említeni , nagyon jó kereskedők. Kincset érnek a fiúk az biztos ! Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-23 09:47

Edit!Ez mesés!!!!!Amilyen szép, olyan fincsi is lehet.Köszi, lehet, ezt szilveszterre teszem el, variálok, a receptek közt, muszáj új dolgokat kitalálni, ez lesz az egyik, bár a lencse nem fog elmaradni.Éhes lettem a kép látványától.Köszi.Szép napot!Éva-Anyóca