Bőrös hús egyben sütve
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
63g disznózsír564 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
500g disznózsír4510 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.1g fokhagyma12 kcal
-
15.2g füstölt szalonna99 kcal
-
75.8g disznózsír683 kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 569.9 g
-
Telített zsírsav 221 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 510 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 88% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 fej fokhagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
50 dkg disznózsír
Elkészítés
- Előző este a hús bőrös részét beirdaljuk tetszés szerint (kockásra, csíkosra), megtűzdeljük sűrűn fokhagymagerezdekkel és füstölt szalonna darabokkal.
- Jól bedörzsöljük sóval és borssal megszórjuk. Hűtőben tároljuk.
- Másnap egy jénaiba vagy tepsibe zsírt teszünk, erre fektetjük a húst bőrös felével lefelé. Köré dobhatunk pár gerezd fokhagymát. Alufóliával letakarjuk 1 órát sütjük.
- Utána levesszük róla a fóliát, kivesszük a zsírból a fokhagymagerezdeket, hogy ne égjenek meg.
- Pirosra sütjük (kb . 1/2 óra). Néha meglocsoljuk zsírral a tetejét, majd megfordítjuk és a bőrös részét is szép pirosra sütjük, szintén 1/2 óra alatt (ezt a felét is néha meglocsoljuk a zsírral).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 44798
- Feltöltés dátuma: 2010. október 23.
Ajánló
Dinsztelt burgonyával ettük, vörösboros dinszteltkáposzta kíséretében. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kedvenc hentesünknél (aki a házunkkal szemben rendel), gyönyörű bőrös császárhúsok voltak. Amint megláttam őket, már előttem is volt a kép a másnapi ebédről. Ráadásul a jó éles késével (amilyen náluk nem található otthon :)), beirdalta a bőrét, így konyhakészen vihettem haza. Áldás egy ilyen hentes, az biztos. Feltehetitek a kérdést, hogy minek annyi zsír alá? A válasz igen egyszerű. A megmaradt nagy mennyiségű sült zsírt üvegbe töltöm és a későbbi napokon kis kenyérrel megbolondítva, lilahagyma körettel tálalom a családom részére. Meleg teával leöblítjük. 10 éves fiam szokta megjegyezni ilyen lakomák után , hogy "na, ma úgysem akartam csókolózni "! Mintha már csókolózott volna. :) Bár ki tudja, mi történt az oviban, annak idején a babaházban?! :)