r
Nosalty Logó

Angry Birds Seasons torta hatlaposból

edina1104
Angry Birds Seasons torta hatlaposból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

1155
Kalória
15.7g
Fehérje
208.2g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
23.7g
Víz
27.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
145.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 9231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4152.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1665.5 g
  • Cukor
    1167 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 9231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, vagy robotgéppel összedolgozzuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összedolgozzuk rétestészta keménységűre. Elosztjuk 6 egyenlő részre, amiből cipókat gyúrunk. Majd egyesével vékonyra kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük. Lisztezett tepsi hátlapján pár perc alatt laponként megsütjük. (Az újabb típusú sütőkben kb. 5 perc alatt sül meg egy-egy lap.)
  2. A krém elkészítése: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, és a vaj felét elkeverjük benne.
  3. Még melegen a lapokra kenjük szintenként. A tetejét a maradék olvasztott vajjal megkenjük. Hideg helyen egy napig pihentetjük. Másnap a kívánt formára vágjuk a tortát.
  4. A nyújtható fondant elkészítése: fontos, hogy legalább egy nappal előbb elkészítsük, mielőtt dolgozni szeretnénk vele! A porcukrot tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést teszünk. Ha robotgéppel dolgozunk, akkor nem szükséges mélyedést készíteni. A zselatint elkeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a mézet és a margarint, összemelegítjük. Utána a porcukorhoz adjuk és addig dolgozzuk, amíg egyenletesen összeáll, kb. keményebb gyurma állagúra. Frissentartó fóliába tekerjük, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap porcukorral meghintett deszkán átgyúrjuk, hogy puha, könnyen formázható állagú gyurmaszerű anyagot kapjunk, és utána vékonyra kinyújtjuk. Utána díszítjük a formára vágott tortát. Ez az adag egy kb. 30 cm átmérőjű torta bevonására elég. (Tipp 1: Színes fondant készítéséhez a 6 ek víz egy részét folyékony ételfestékkel kell helyettesíteni. Tipp 2: Ha a fondant túl kemény lenne, mikor a hűtőből kivesszük, akkor mikróhullámú sütőben olvasztó programon 1-2 perc alatt újból felpuhítjuk, és átgyúrjuk.)
  6. A díszítés elkészítése: a marcipánból egyforma golyókat készítünk, ezeket formázzuk. Az aljukba fogpiszkálót szúrunk, és egy félbevágott alufóliába csomagolt burgonyába szúrjuk őket. Ezután az ecsettel és az ételfestékkel színezzük a figurákat, és visszatűzzük őket a burgonyába. Egy napot hagyjuk száradni.
  7. Másnap gőz felett olvasztunk 4-5 kockányi étcsokoládét, és azzal festjük a szemüket és a szemöldöküket, valamint a hóember gombjait. A hóember és a hógolyók a maradék fondantból készültek. A hóembert fogpiszkálókkal rögzítjük szintenként, az aljába 3 db fogpiszálót teszünk, és így állítjuk a tortába. A madarakat, a malacokat és a hógolyókat szintén fogpiszkálóval rögzítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×30

Kisfiam kedvenc játéka az Angry Birds és a kedvenc sütije a hatlapos, ezért gondoltam, hogy karácsonyra sütök egy ilyen tortát is a sok sütemény mellé.

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek