r
Nosalty Logó

Ananászos túrótorta Picimissy konyhájából

NS
Ananászos túrótorta Picimissy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

311
Kalória
10.7g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
61.4g
Víz
18.8g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.2 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4601.4 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2484 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  3. A tortaformánk átmérőjéhez kinyújtjuk. A tortaformát kivajazzuk, belisztezzük, és erre tesszük a tésztát.
  4. Villával megszúrkáljuk. Megsütjük.
  5. A tejjel és cukorral megfőzzük a pudingot, majd többször megkeverve kihűtjük.
  6. 1 csomag zselatint 10 ek langyos vízzel jól átkeverünk, 10 percig állni hagyjuk, majd ha a puding lanygosra hűlt, felmelegítjük ismét a zselatint (DE NEM FORRALJUK), kicsit lehűtve a pudinghoz keverjük.
  7. Hozzáadjuk az áttört túrót, és jól átkeverjük.
  8. 1 tasak tejszínhabport keményre felverünk a tejjel, és fakanállal a krémhez keverjük.
  9. Az ananászkonzervet lecsöpögtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig apró kockákra vágva a krémhez keverjük.
  10. A krémet ráöntjük a tortaformában kihűlt lapra. Kidíszítjük, a tetejére önthetünk zselatint.
  11. Egy éjszakát állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Bármilyen más gyümölcssel elkészíthető, évszak és ízlés szerint.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek