Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű túrótorta aszalt áfonyával

Egyszerű túrótorta aszalt áfonyával
Egyszerű túrótorta aszalt áfonyával
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát télen-nyáron készíthetjük, aszalt vagy friss áfonyával egyformán finom! 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nem tartalmaz lisztet, ezért gluténmentes étrendbe is illeszthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük.
  3. A masszát egy kivajazott és keményítővel megszórt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, az áfonyát egyenletesen rászórjuk a tetejére, majd a formát egy kicsit hozzá ütögetjük az asztalhoz, hogy az áfonya szemek kissé belesüppedjenek a masszába.
  4. Előmelegített sütőben 40 perc (tűpróba!) alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 64 193
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 391
elkészítve: 122/122
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrótorta liszt nélkül, lisztmentes túrótorta, aszalt áfonyás túrótorta

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mmeeddvvee
mmeeddvvee Sat, 2017-09-02 16:52

Kedves Károly, leragadt a torta alja (érdekes módon az oldala nem). Vajon mi lehet ez oka?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2017-05-20 13:46

Friss eperrel készült, diabetikusan, nagyon finom lett. Szuper, hogy alacsony a CH tartalma. Köszönöm. Zsuzsa.

tompika22
tompika22 Sun, 2016-04-24 22:29

De jó!! Végre egy egyszerű "dobjunk bele mindent" túrótorta!! Semmi macera!! :) Én mazsolával csináltam áfonya helyett, de azzal is tökéletes!! És hogy végre használjam a 18 cm átmérőjű kapcsos formámat, abban csináltam...így nekem pici, de szép magas szeletek lettek! (nem mintha ennek jelentősége lenne ;) ) Köszönöm a receptet, felkerült a "listára"!! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-02-28 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kovjuci
kovjuci Fri, 2015-05-01 19:46

Kedves Károly!

Most készült el, nagyon finom, de lenne egy kérdésem. Milyennek kell lennie a belsejének? Nekem picit folyós lett, nem lett olyan igazi sült tészta állaga.
Üdv, Juci

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Thu, 2015-05-07 08:51

Kedves Juci!
Ha kicsit folyós maradt, egy picit tovább kell sütni, valószínűleg elkerülte a figyelmedet a "TŰPRÓBA". Azokban a receptekben, amikben tűpróbát ajánlanak, a megadott sütési idők mindig tájékoztató jellegűek, addig kell sütni, még teljesen át nem sül. Sok sikert a következőhöz! :-)
Üdv: Karcsi

windpetya
windpetya Sun, 2015-03-08 21:33

Kedves Károly,

Elkészítettem, nagyon finom lett, tetszik, hogy lisztmentes, diétába is belefér akár. Hamar elkészül, egyszerűen tökéletes, és pont úgy nézett ki az enyém is, mint a képen látható süti. :)))) Köszönöm a receptet. :)

kisQkta
kisQkta Sun, 2015-03-08 17:14

nekem nem süppedtek bele az áfonyaszemek, így másodszorra felaprítottam az áfonyát és belekevertem a masszába, nagyon tuti recept :)

animami51
animami51 Sun, 2015-03-01 11:50

Nagyon szeretem a túrós sütiket, ezt is meg fogom sütni rövidesen. De ! Étkezési keményítő helyett mivel kenhetem ki a tortaformát?

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Sun, 2015-03-01 17:28

Kedves animami51! Akár lisztet is használhatsz, csak azért használtam keményítőt a forma szórásához, mert így gluténmentes a torta, mivel nem tartalmaz lisztet.

hangie
hangie Tue, 2015-02-24 13:26

Ez tényleg nagyon finom sütemény! Az én gyerekeim nagyon válogatósak a süteményekkel de ebből fejenként két szeletet is megettek! Köszi a receptet.

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Wed, 2014-08-06 21:41

Finom!:) engem sem igazán érdekel mi a neve.. a lényeg,hogy nagyon ízlett. Igaz rumba áztatott mazsolával csináltam:) köszönöm a receptet!

Szulita
Szulita Wed, 2014-07-30 20:13

Kedves Károly!
Tudom, hogy hülye kérdés lesz, de a tojást előtte fel kell verni kicsit kézzel vagy csak simán keverjük össze mindennel? Abban a sorrendben lehet, ahogy az összetevők felsorolása van?

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Wed, 2014-07-30 22:46

Kedves Szulita! Egy jó tanács, soha ne minősítsd a kérdésedet! Arra mindig lesznek mások, akik azt megteszik, ha úgy érzik. Ha valamire kíváncsi vagy, valamit nem értesz azt mindig meg kell kérdezni. Ez így helyes. És hogy a kérdésedre is válaszoljak, bizonyára elkerülte a figyelmedet az elkészítés 2. pontja "A túrót villával összetörjük, majd az áfonya kivételével az összes hozzávalót összekeverjük." Tehát mindent egy tálba rakunk, mindegy milyen sorrendben és összekeverjük. Különben pedig semmit nem változtat a süteményen, ha a tojást előtte egy kicsit felvered, tehát ahogy gondolod! További jó sütögetést kívánok! :)

Szulita
Szulita Mon, 2014-08-04 18:50

Köszönöm szépen a választ és a segítséget. Jelentem hétvégén elkészítettem, és olyan finom lett, hogy pillanatok alatt elfogyott. :D Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető és finom süti.

Jucmok
Jucmok Mon, 2014-07-28 11:59

Köszönet a receptért, nagyon ízlett a családnak. :) Nyírfacukorból készült a porcukor, a tetejét pedig érett kis szilvadarabkákkal szórtam meg.

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2014-07-13 20:53

Hú, pont jó lesz nekem holnap cukor helyett édesítővel, köszönöm, biztosan nagyon finom :)

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2014-07-12 12:29

Kedves Károly! Mindegy, hogy minek nevezzük, nagyon finom! Köszönjük!

hsgyorgyi
hsgyorgyi Sat, 2014-07-12 12:28

Kedves Károly! Mindegy, hogy mi a neve, nagyon finom. Köszönjük!

Csycsy
Csycsy Sun, 2014-06-29 21:37

Nagyon köszönöm a receptet! nagyon finom lett! Én még tettem bele egy kis cukrot, mert nem találtam túl édesnek.

ranett
ranett Fri, 2014-06-27 12:58

Óh te jó ég... ez nagyon finom pedig édesítőszerrel készítettem, de így is kiváló!

Dzsodod
Dzsodod Wed, 2014-06-25 17:07

Elkészítettem. Nagyon finom volt, de a tortaformából nem lehetett kivenni 50 perces sütés után. Szerintem meg inkább lepény. Én friss áfonyát és fekete ribizlit használtam hozzá.
Köszönjük!

nagytniki
nagytniki Tue, 2014-06-24 23:13

hm, ezt kipróbálom, mindkét kisfiam lisztérzékeny.
Ez esetben majd kukoricakeményítővel, vagy rizsliszttel szórom ki a formát :) na, akkor lesz ám gluténmentes ;)

arnika
arnika Tue, 2014-06-24 21:00

Elkészítettem. Finom volt, egy morzsa sem maradt belőle. De ezt nem tortának nevezném, inkább túrófelfújtnak, vagy túrópitének.

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Mon, 2014-07-07 08:59

Örülök, hogy ízlett! Az elnevezéssel kapcsolatban igazad lehet, nevezhetjük felfújtnak, pitének, vagy akár lepénynek, csak ennek nagyon jó a marketingje! :D

257
tehéntúró 50 dkg
áfonya 10 dkg
porcukor 10 dkg
tejföl 175 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 2 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál