Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-kókuszos piskóta

Ananászos-kókuszos piskóta
Ananászos-kókuszos piskóta
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy teljesen más süteménynek indult, de a sütőm úgy döntött, hogy egy hamis somlói lesz belőle. A családnak ízlett, és hamar elfogyott, ez a lényeg.

hozzávalók / 4 adag

Karamellizált ananászhoz

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Karamellizált ananász

  1. Leszűrjük az ananász levét, majd félretesszük. Az ananász darabokat felkockázzuk.
  2. 1 ek. margarint/vajat rakunk a serpenyőbe, majd belerakjuk az ananász darabokat. 3-4 percig hagyjuk készülni.
  3. Belerakjuk a 4 ek. cukrot is. Addig karamellizáljuk, amíg puha nem lesz az ananász, és a színe meg nem változik.
  4. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

Piskóta

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a 12 dkg margarint, 2 dl tejet, sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot és olajat, s legvégül a lisztet.
  2. A piskótát formába öntjük, és ráhalmozzuk a karamellizált ananászt és a karamelles szószt.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 35 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. 4 dl tejből, vaníliás pudingporból, vaníliás cukorból és 4 ek. kristálycukorból pudingot főzünk, majd hozzáöntjük az ananász levét is.
  2. Felkockázzuk a piskótát. A piskótára krémet öntünk, majd megszórjuk 2 ek. kókuszreszelékkel. Ezt a műveletet 3 körön át folytatjuk.
  3. 3 óra múlva már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×29×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilviáá

Mióta szakács: 2014.07.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ananászos-kókuszos somlói, piskóta karamellizált ananásszal, ananászos-pudingos piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1432
ananászkonzerv 35 dkg
margarin 12 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
margarin 12 dkg
tej 2 dl
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 ek
ananászlé 2 dl
kókuszreszelék 2 ek