r
Nosalty Logó

Ananászos - gombás csirke csőben sült

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Ananászos - gombás csirke csőben sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6865.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.
  2. Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.
  3. A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény :-)
  4. Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.
  5. Trappista sajtot reszelünk a tetejére.
  6. 1ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.
  7. Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5611
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Ajánló

Csemegeuborkával vagy friss salátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esett az eső, ezért nem akartam boltba menni, abból gazdálkodtam, ami itthon volt. Nem bántam meg, a szerecsendió, az ananász és a szójaszósz nagyon jól összeillik. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?