Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos - gombás csirke csőben sült

Ananászos - gombás csirke csőben sült
Ananászos - gombás csirke csőben sült
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Esett az eső, ezért nem akartam boltba menni, abból gazdálkodtam, ami itthon volt. Nem bántam meg, a szerecsendió, az ananász és a szójaszósz nagyon jól összeillik. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csemegeuborkával vagy friss salátával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.
  2. Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.
  3. A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény :-)
  4. Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.
  5. Trappista sajtot reszelünk a tetejére.
  6. 1ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.
  7. Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 127
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült ananászos-gombás csirke, sütőben sült ananászos csirke gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
csirkemell filé 50 dkg
gombakonzerv 40 dkg
ananászkonzerv 340 g
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 15 dkg
tej 4 dl
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 csepp
szerecsendió 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek