Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kuszkusz saláta 2. - hús nélkül

Kuszkusz saláta 2. - hús nélkül
Kuszkusz saláta 2. - hús nélkül
15 perc / főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tetszés szerinti zöldségekkel variálható, sosem lesz egyhangú, akár köretként, de önállóan is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegetáriánusok zöldséglevesből vagy zöldségleves kockából készíthetik, természetesen nem húsok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát vágjuk apróra, tegyük a kétféle ecetet, 2 tk olívaolajat, sót és borsot, keverjük össze.
  2. A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olívaolajat. Lefedve  hagyjuk állni kb. 5 percig, amíg a kuszkusz megdagad.
  3. Az uborkának a magos részét távolítsuk el, és vágjuk apró kockákra. A kaliforniai paprikát és az olajbogyókat is kis kockákra vágjuk.
  4. A kuszkuszt villával lazítsuk fel. Minden hozzávalót keverjük össze, szórjuk meg petrezselyemmel. Hűtőszekrényben hagyjuk az ízeket összeérni.

  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 257
elküldve: 4
receptkönyvben: 360
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kuszkuszsaláta lilahagymával és paprikával, vega kuszkuszsaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margit42
Mancika / margit42 Mon, 2014-05-12 07:59

Köszönöm kedves szavaidat, és örülök, hogy Párodnak is ízlett. Én gyakran önálló ételként is készítek magamnak. Minden jót, és szép napot!

szlora
szlora Mon, 2014-05-12 07:38

Soha nem készítettem még kuszkuszt, próbára vettem és ez a recept nagyon jó! Páromnak is ízlett és bár az olívabogyót nem szeretem, ebben (apróra vágva) nem zavart abszolút. Az ecetes hagyma pedig igazán feldobja! Gratulálok a recepthez, nekem isteni finom lett! :) Köszönöm szépen!

231
szárnyas alaplé 3 dl
kuszkusz 15 dkg
olívaolaj 3 teáskanál
lila hagyma 1 kis fej
kígyóuborka 0.5 db
fekete olajbogyó 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
almaecet 3 ek
balzsamecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint