Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos spárga saláta

Citromos spárga saláta
Citromos spárga saláta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor a 80-as évek derekán, Németországban ettem először spárgát. Azonnal megutáltam. Keserűnek és bakelitízűnek éreztem. Eltelt vagy tíz év, mire újra megkostóltam. Ma már kifejezetten szeretem. Ez a recept eredetileg ceruzababból volt, és én hangszereltem át spárgára. Remélem, mások gyönyörűségére is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Roston sült húsok mellé köretnek, de önmagában is laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, enyhén sós, cukros vízben roppanósra főzzük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, félbe, majd szeletekre vágjuk.
  3. A citromot félbevágjuk, egyik felének kipréseljük a levét, a másik feléből levágunk 2 szeletet, amiről eltávolítjuk a héját, és apró darabokra vágunk.
  4. Egy zárható üvegbe öntjük az olajat, hozzáöntjük a citromlét, az apróra vágott citrom húsát, kis mustárt, sót, borsot, mézet, jól összerázzuk.
  5. Egy salátástálban az egészet összekeverjük. Langyosan az igazi.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 035
elküldve: 9
receptkönyvben: 467
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

langyos spárgasaláta, zöld spárgasaláta citrommal és mézzel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TNNiki
TNNiki Thu, 2013-07-04 13:47

nagyon jó recept, a férjem és én is odáig voltunk érte! :-) köszönet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-05-10 15:57

Nekem kicsit turmós lett az egész, vajon mit lehetne tenni, vagy milyen burgonyával főzni, az öntet nagyon finom volt, és pikáns!! Laktató saláta! Valami még mehetne díszítésnek...

Csirip9
Csirip / Csirip9 Thu, 2013-05-09 14:15

Krumpli nélkül csináltam kb. 30 dkg-t és egyedül ettem meg ebéd címén, de nagyon finom volt, köszi!

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2011-05-24 15:10

Vasárnap ez volt a köret sült hús mellé, nekünk nagyon ízlett. (mondjuk én a burgonyát kihagytam)
A szüleim itt voltak vendégségben, és apukám (aki nagy húsevő) azt mondta, hogy neki a spárga ízlett a legjobban. :-)
Köszi a receptet!

167
zöldspárga 500 g
citrom 1 db
burgonya 3 db
olívaolaj 0.5 dl
mustár 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint