r
Nosalty Logó

Almatorta Sandrine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Almatorta Sandrine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 801 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 204 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 801 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3197 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük az almás tölteléket.
  2. Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk,majd felkockázzuk kb. 1,5 x 1,5 cm-es darabokra. A citrom levét ráfacsarjuk, a citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a keményítőt és a lekvárt az almára tesszük, és alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét kerekre nyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat, a széleket levágjuk, és félretesszük.
  4. Beleöntjük az almás tölteléket, és a tészta másik felét is kinyújtjuk, szintén nagyobbra, mert a leeső részekből készül a díszítése. A kinyújtott tésztával lefedjük az almatölteléket.
  5. A pitetészta közepénegy lyukat vágunk, hogy a sütés közben keletkező gőzök távozhassanak.
  6. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és egy derelyevágó segítségével feldíszítjük a pitét.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük.
  8. Még forrón lekenjük a tetejét baracklekvárral, hogy szép fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2984
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Tejszínhab és / vagy vaníliafagyi illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almatorta Sandrine konyhájából
Sandrine 57 recept

A desszert.eu oldalán találtam ezt a klassz receptet. Valami mennyei ez az almatorta! Szinte mindig így készítem és pillanatok alatt elfogy. Savanykás almából az igazi!

Hozzászólások (1)

Petruska

Nagyon finom ez a torta! Valóban egyszer? elkészíteni. Egy kicsi maradt másnapra, mert eldugtam, akkor is finom volt. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek