Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lübecki almatorta

Lübecki almatorta
Lübecki almatorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német újságot lapozgatva találtam ezt az ígéretesnek tűnő receptet. Évek óta készítem családom és a hozzánk érkező vendégek nagy örömére. Harmatkönnyű, finom, almás torta.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

nyers tészta tetejére

ajánlat

Ahhoz, hogy szép magas, átsült süteményt kapjunk, mindenképpen kell az 50-60 perces sütési idő. Ha nagyobb tortaformát vagy tepsit választunk, természetesen a sütési idő lerövidül. Ne féljetek az olajos morzsától, mert attól lesz a süti egyedi és különleges!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk és felkockázzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a tojásokat, a tejfölt, a cukrokat és a lágy vajat. Jól összekeverjük. Én ezt a műveletet kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával végzem. Ezután fakanállal belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, a csipet sót, majd az almakockákat.
  2. Kivajazott aljú tortaformába (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) simítjuk az almás masszát.
  3. A nyers tészta tetejét megkenjük baracklekvárral.
  4. Egy méretes tálban összeforgatjuk a lisztet a kristálycukorral. Hozzáöntjük az olajat, és morzsás állagú tésztát készítünk. Ezt a morzsát egyenletesen elosztjuk a lekvár tetején.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük (gázsütő 3-as fokozat), és kb. 55-60 percig sütjük. Az utolsó 5 percben érdemes emelni a hőfokot! Ha nem merünk a szemünkre hagyatkozni, érdemes tűpróbát végezni! A sütőből kivéve, langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 3 050
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
407 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
finomliszt 20 dkg
sütőpor 2 teáskanál
tojás 2 db
tejföl 2 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 5 dkg
1 csipet
alma 2 közepes db
sárgabaracklekvár 20 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 5 dkg
napraforgó olaj 70 ml