r
Nosalty Logó

Almás kölestorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki44
Almás kölestorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1055 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1055 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest kétszer megmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük és ráöntjük a tejet, a cukrot és a pici vajat. Félkészre főzzük, mert még a sütőbe is betesszük. Ha felfőtt, beletesszük a búzadarát, és sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük.
  2. Amíg hűl, szétválasztjuk a tojást, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, és kivesszük a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk, és megszórjuk a fahéjas cukorral.
  4. Ha kihűlt a köles, belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat, és a citrom levét és héját, és jól elkeverjük.
  5. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Egy kivajazott tortaformába tesszük a fele masszát. Rátesszük a fele fahéjas almát, majd rátesszük a maradék kölesmasszát, és a maradék almát.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 percig sül.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 23190
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bizarrnak hangzik, pedig isteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon finom a torta. Tegnap készítettem szülinapi torta lett bel?le. Mindenkinek ízlett. Épít? jelleg? kritikaként megjegyzem hogy: Én ennek az adagnak a háromszorosával dolgoztam (citromból elég ez a mennyiség de közben érdemes kóstolgatni az ízesítésnél) és az volt elegend? egy normál 26 cm-es tortaformába. Az alma réteg helyett reszelt almát használtam 6-8 darabból. Az alma réteget befed? kölesnél érdemes kanalat használni a simításnál, mert az almareszelékhez nem tapad a köles csak ahhoz amivel kened és mindig feljön. Én tojássárgájával kentem be a kanalat mikor elsimítottam és úgy szépen csúszott rajta. A tetejének meg nem árt mert rápirul. Ha valaki szereti a lágy ízeket annak ajánlom. Nem volt nagyon édes. A barack lekvár nagyon passzolt hozzá, mivel még nem kóstoltam, ezért nem mertem megkenni vele a tetejét, de nagyon megy hozzá. Köszönöm a receptet. Üdv

Niki44

Kedves Anna! Köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk a tapasztalataidat, mert hasznosak voltak. :)) Én baracklekvárt nem használtam, mert elég az a kis fahéjas alma szerintem, de nem rossz ötlet. :)) Köszönöm. Üdv

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek