r
Nosalty Logó

Almás-zabpelyhes felfújt

Glaser
Almás-zabpelyhes felfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

724
Kalória
18.7g
Fehérje
125.2g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
218.2g
Víz
187.6g
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
79g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházat kiszúrjuk, majd kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével.
  2. A tejet elkeverjük a tojások sárgájával és a mézzel. Hozzákeverjük a zabpelyhet, az almát, mazsolát, citrom héját, fahéjat és a vanília kivonatot.
  3. Majd óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Egy 12 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, a darált mandulával kiszórjuk. A masszát belesimítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  5. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Desszertként vagy édes főételként egyaránt finom. Desszertként 2 főnek is elegendő. Tálaljuk porcukorral megszórva, és vaníliamártás társaságában.  

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek