Almás-zabpelyhes felfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
163
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 218.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 218.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
724
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházat kiszúrjuk, majd kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével.
- A tejet elkeverjük a tojások sárgájával és a mézzel. Hozzákeverjük a zabpelyhet, az almát, mazsolát, citrom héját, fahéjat és a vanília kivonatot.
- Majd óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Egy 12 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, a darált mandulával kiszórjuk. A masszát belesimítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
- Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2637
- Feltöltés dátuma: 2016. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Desszertként vagy édes főételként egyaránt finom. Desszertként 2 főnek is elegendő. Tálaljuk porcukorral megszórva, és vaníliamártás társaságában.