Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlefelfújt torta

Zsemlefelfújt torta
Zsemlefelfújt torta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most kissé a megszokottól eltérően nem csak a megmaradt kelt tésztákat hasznosítottam újjá, hanem a megmaradt zsemlékből készítettem felfújt tortát. Nagyon ízlett mindenkinek, így legközelebb vegyesen drukkolok elő családom számára. A mákos gubát mindenki ismeri már, de még zsemlefelfújt tortát senki nem készített ily módon.

A lényeg: sikerem lett, s másnap már újra kérte a készítését a család...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Hétköznapra hétvégére nagyon finom, és édesség helyett is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző nap feldarabolt zsemléket egy mély tálba tesszük. 
  2. A 6 dl tejet 7 ek cukorral felmelegítjük és meglocsoljuk a zsemléket  vele, s jól összenyomkodjuk, hogy teljesen megpuhuljon mind.
  3. Összekeverjük a mákot és a porcukrot, mazsolát, kakaóport, tojást és az áztatott zsemléhez keverjük. Egy éjszakát letakarva állni hagyjuk.
  4. Másnap egy közepes méretű tepsit, vagy nagy méretű csatos tortaformát margarinnal kikenünk, és belenyomkodjuk az összedolgozott zsemlemasszát, előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.           
  5. Közben elkészítjük a 2 cs vaníliás pudingporból, 5 ek cukorból és 5 dl tejből a pudingot, krémmé főzzük. Kihűtjük langyosra a pudingot, majd a langyora hűlt zsemlefelfújtra simítjuk.
  6. A tetejét gyümölccsel díszítjük (én meggyel és szőlőszemekkel díszítettem, és málnás tortazselét egyenletesen elosztottam rajta).
  7. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, 2 órán belül már fogyasztható.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 043
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsemlefelfújt, zsemlefelfújt gyümölccsel, mákos-gyümölcsös zsemlefelfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huszar Andrea Helga
Huszar Andrea Helga Sun, 2013-01-13 18:16

Szuperul nez ki, amig sulisok voltunk es hoztuk haza a kifliket edesanyam mindig keszitett ilyent mi ugy szolitottuk hogy kiflipuding. :)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2013-01-14 00:05

Szia Andrea!
Hát igen akkor még a kiflinek sem ilyen ára volt,és igazi kiflik voltak.
Ezt úgy gondoltam minden ki mint zsemlye felfújtat ismeri kissé turbozzuk fel készítsünk tortát belőlle.Igazi csemege lett,hamar elfogyott a család apraja nagyja örült, hogy süti édes és laktató is volt.
További jó sütést főzést kivánok..
Üdv.. Gabriella..

733
zsemle 8 db
tej 1.1 l
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 12 ek
mák 10 dkg
mazsola 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 1 ek
meggy 15 dkg