r
Nosalty Logó

Citrusos édes sajtpuffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Citrusos édes sajtpuffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 272 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1358 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forrósítsuk fel a tejünket, majd tegyük fel melegedni a vajat, és ha felolvadt, adjuk hozzá a lisztadagunkat. Akárcsak a besamelnél, folyamatosan adagoljuk hozzá a tejünket, és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  2. Öntsük egy tálba a vajmártást, bele a vaníliás cukrot, a sütőport, a sajtokat és a szétválasztott tojások sárgáját. Fűszerezzük fahéjjal is, és tegyük hozzá a kandírozott citrushéjakat és a narancslevet.
  3. Verjük kemény habbá a cukrot és a tojásfehérjét, majd óvatosan keverjük el a tésztamasszával.
  4. Vajazzuk ki a kis kerek formájú sütőedényeket, és osszuk el bennük a tésztamennyiséget.
  5. 160 fokon süssük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 662
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Puffancs, de édesen...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...