r
Nosalty Logó

Almás zabmuffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás zabmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 151 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 1801 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elkészítése nagyon egyszerű, először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd mehet bele a többi.
  2. A fenti mennyiségekből nekem egy tálcányi (15 db) muffin jön ki. Mivel nincs benne élesztő, megnőni nem fog, így tele lehet tenni a kis papírformákat.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és körülbelül fél óra alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 65061
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

El tudom képzelni natúr almapürével vagy más gyümölcspürékkel leöntve :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a muffin nagyon finom, és puha a sok almától, én reggelire szoktam enni növényi tejjel. Diétázóknak ajánlom.

Hozzászólások (8)

Enslin

Kedves Évi :) Elkészítettem a recepted,ráadásul ez volt az els? muffin-om is.Isteni lett,köszönöm a receptet :)

schindler erika

Szia Évi! ez a recept telitalálat!! egészséges és ráadásul finom. Én mostanában tejföllel csináltam joghurt helyett és így még lágyabb lett. Köszi :)

rajzocska

Kedves Évi! Mindent a leírtak szerint csináltam, de több, mint háromnegyed óra sütés sem volt elég, finom, de csak a külseje sült meg, a papírhoz is hozzá ragadt. Tudom, nehéz kérdés így látatlanban, de mi lehet a hiba? Kezdek lemondani a muffin sütésr?l :(((

Melcset

Az el?bb elkészítettem és nagyon finom lett! Rajzocska! Nem rontottál el semmit! Gyakran készítek olyan sütiket, amibe reszelt almát keverek és általában a belsejük egészen lágy marad. Attól az átsült, csak lágy. A papírt óvatosan válaszd le egy villa segítségével és szépen le fog jönni. :)

StellaMoto

Nekem sajnos nem jött be, számomra alig van íze, pedig jó íz?, itthon termett almánk van, és több eritritet tettem bele (xilitet nem használok már), és pluszban vanília kivonatot. :/ Semmit nem érezni rajta. Legközelebb fahéjazom az almát, és a zablisztet más liszttel próbálom vegyíteni (általában teljes ki?rlés? tönkönyliszttel szoktam), mert így önmagában én nagyon kiérzem. Viszont a fél óra sütés valóban elég neki, el?ször én is azt hittem, hogy nyers, de miután leh?lt, teljesen jó az állaga.

sarkanyzs

Szuper lett! Kis vanília kivonatot és reszelt citromhéjat tettem még hozzá, viszont szerintem ezek nélkül is jó lett volna. Köszönöm a receptet! :)

Krampusz53

Kedves Évi! Szuper a recept! 5 éves Attila unokámmal ma elkészítettük és nagyon ízlett! Köszönjük szépen! Üdvözlettel Anikó

atarkoi

Kedves Evi! Csak most akadtam a receptedre es koszonettel tartozom :) Finom lett nagyon. Adtam hozza egy kis fahejat, es tort diot, igy kicsit ropog is itt-ott. Tojasom elfogyott, es mar ossze volt rakva, amikor kiderult, ugy hogy egy kanal aztatott utifumaghejjal tudtam helyettesiteni... mindent osszevetve kivalo kis receptecske:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek