r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 2896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 241 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6649.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2896 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótaalaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beletesszük a 3 ek kristálycukrot, és fehéredésig kikeverjük.
  2. A cukros sárgájába beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a lisztes sárgájába öntjük, és összekeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd a tészta tetejére felkarikázott, megmosott epret teszünk. (Nem kell sok, ízlés szerint.)
  5. Mehet a sütőbe. Mivel fél adag a piskóta, ezért nem kell neki sok idő, de a gyümölcs miatt figyeljünk, hogy belül is átsüljön. Tűpróbával ellenőrizzük. Figyelem! Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a piskóta!
  6. Amíg sül az alap, elkészíthetjük a krémet. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal elkeverjük.
  7. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, a zacskóján leírtak szerint elkészítjük, majd a túróhoz öntjük.
  8. Felverjük a tejszínt, majd a túrós masszához öntjük, és összekeverjük az egészet. Picit hígnak tűnhet, de nem kell megijedni, mert a hűtőben majd megdermed.
  9. Ha a piskóta kihűlt, akkor a formából kilazítjuk, de visszatesszük rá a karimát, majd a tetejét megkenhetjük eperlekvárral vékonyan. Ráhalmozzuk a túró felét, és kirakjuk felkarinázott eperrel. Betakarjuk a megmaradt túróval, és kicsit megrázzuk a tortaformát, hogy mindenhol egyenletes legyen a krém mennyisége.
  10. Mehet a hűtőbe min. 1 órára. Tálalás előtt ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13670
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Bárkinek, aki szereti az édes életet, és szeret kísérletezni. Megjegyzés: A gyümölcs ízlés és szezon szerint váltogatható. A piskótából ki is maradhat. Barackbefőttel is isteni lenne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban olvastam itt a citromos túrótorta receptjét, és én azt változtattam meg erre ízlésem szerint. Az a baj, hogy tényleg hamar elfogy.

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek