r
Nosalty Logó

Almás-túrós párna

Mignon
Almás-túrós párna
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

760
Kalória
16g
Fehérje
130.3g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
154.3g
Víz
45g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
61g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltelékhez

A tésztához (12 db)

A tálaláshoz

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.5 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    617.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 3039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékkel kezdünk, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. Rögtön megöntözzük a citromlével, majd egy közepes méretű lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt és felforraljuk.
  2. 3 ek hidegvízben simára keverjük a pudingport, majd az almához öntjük és folyamatosan kevergetve kb. 1 perc alatt besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tésztához egy mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Munkalapra borítva átgyúrjuk az egészet.
  4. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  5. Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, így összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.
  6. A tojást kettéválasztjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalapok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek almatölteléket rakunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat - 1 cm-es távolságokban - 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat átrakosgatjuk a tepsibe, és tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
  7. Kb. 20 perc alatt sül meg, tepsiben hagyjuk (langyosra) hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3

Szombat délutáni uzsonnára készítettem el ezeket a kis helyes almás párnácskákat. Gondoltam marad belőlük vasárnap reggelire is! Tévedtem ... A recept Lajos Maritól származik.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...