Almás-túrós párna
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
25g tojáslikőr84 kcal
-
21 kcal
A tésztához (12 db)
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
13g tej7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A tálaláshoz
-
5g porcukor20 kcal
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
500g alma234 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g tojáslikőr336 kcal
-
86 kcal
A tésztához (12 db)
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
50g tej28 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tálaláshoz
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
3039
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A töltelékhez
-
35.6g alma17 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
7.1g tojáslikőr24 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
A tésztához (12 db)
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
10.7g tehéntúró16 kcal
-
3.6g tej2 kcal
-
27 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
A tálaláshoz
-
1.5g porcukor6 kcal
Összesen
217
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1295.5 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 154.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
760
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5182.2 g
-
Cink 393 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 307 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1958 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.2 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 617.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
3039
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.8 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
217
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A töltelékhez
- A töltelékkel kezdünk, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. Rögtön megöntözzük a citromlével, majd egy közepes méretű lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt és felforraljuk.
- 3 ek hidegvízben simára keverjük a pudingport, majd az almához öntjük és folyamatosan kevergetve kb. 1 perc alatt besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tésztához egy mélyebb tálban simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, majd beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Munkalapra borítva átgyúrjuk az egészet.
- A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
- Lisztezett munkalapon kb. 28x48 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, hosszában félbevágjuk, keresztben pedig 6 db 8 cm-es csíkra, így összesen 12 db 8x14 cm-es téglalapot kapunk.
- A tojást kettéválasztjuk. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tésztalapok szegélyét. A képzeletbeli felezővonal egyik oldalára 2-3 ek almatölteléket rakunk, a szabadon maradt fél tésztalapokat - 1 cm-es távolságokban - 4-5 helyen, párhuzamosan bemetsszük, és ráhajtjuk a töltelékre. A széleket jól lenyomkodjuk, a párnákat átrakosgatjuk a tepsibe, és tetejüket megkenjük a tojássárgájával.
- Kb. 20 perc alatt sül meg, tepsiben hagyjuk (langyosra) hűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40x3
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4642
- Feltöltés dátuma: 2012. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Szombat délutáni uzsonnára készítettem el ezeket a kis helyes almás párnácskákat. Gondoltam marad belőlük vasárnap reggelire is! Tévedtem ... A recept Lajos Maritól származik.