Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős-szilvás papucs

Tepertős-szilvás papucs
Tepertős-szilvás papucs
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi klasszikus, a sós és az édes íz tökéletes találkozása, a tepertős-szilvás papucs!
Kihagyhatatlan! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a száraz alapanyagokat (liszt, só, cukor, sütőpor, élesztő), majd a tepertőkrémet, tejfölt, 1 darab tojást és tejet.
  2. Sima tésztává gyúrjuk, majd lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
  3. 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepükre helyezünk egy-egy teáskanál szilvalekvárt.
  4. Két sarkánál fogva összehajtjuk őket, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük egy felvert tojással, majd 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 1 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
850 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvalekváros papucs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

313
kenyérliszt BL80 25 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 tk
sütőpor 1 tk
friss élesztő 15 g
tepertő 100 g
tejföl 80 g
tojás 2 db
tej 0.5 dl
szilvalekvár 300 g
porcukor 1 ek