r
Nosalty Logó

Sárgarépás-lekváros papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sárgarépás-lekváros papucs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1068 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4270 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4707 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4493 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18829 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 4270 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát finomra reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a lisztet, a sütőport, és összedolgozzuk a tésztát.
  3. Annyi lisztet adjunk még hozzá, ha ragadna, hogy szép sima tésztát kapjunk. Pár órára tegyük a hűtőbe.
  4. Majd kivesszük, kinyújtjuk, kockára vágjuk, lekvárt teszünk a közepébe, és a két szembelévő sarkát összenyomjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  6. Tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1422
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Ajánló

35 dkg liszt van írva a receptben, de nekem még kellett hozzá gyúrni lisztet, hogy szép sima legyen a tészta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgarépás-lekváros papucs
helena26 458 recept

Jó áron vettem a sárgarépát, és hogy ne fonnyadjon meg, így megsütöttem ezeket a finom, egyszerű papucsokat. Elég régen nem volt nálunk, ma megleptem a családomat, mert tudom, hogy ezt imádják!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.