r
Nosalty Logó

Almás túrófelfújt mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Almás túrófelfújt mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2308.6 g
  • Cink
    328 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a joghurttal, darával, kétféle cukorral, fahéjjal, mandulával, sütőporral és a tojássárgájával simára keverjük.
  2. Az almát meghámozzuk, majd durvára reszeljük, a mazsolával együtt a túrós masszához keverjük, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy tűzálló formát kevés vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk, megszórjuk a mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3213
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom édes főétel tartalmasabb leves után. A mandulát helyettesíthetjük mogyoróval, dióval. Alma helyett elkészíthetjük apróra vágott barackkal, szilvával vagy más gyümölccsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 élelmiszer, ami feldobja az unalmas zöldbabkonzervet

A spájz elmaradhatatlan elemei a konzervek, ezen belül pedig a zöldbabkonzerv, amely tökéletes kiegészítője lehet megannyi fogásnak. Való igaz, nagyon praktikus a konzerves bab, de azért valljuk be, néha kissé túl egyszerű az ízvilága... Szerencsére léteznek olyan élelmiszerek, amelyek remekül feldobják ezt a szerény zöldséget. Legújabb Napi Tippünkben meg is mutatjuk őket!

Nosalty

Az ok, ami miatt jobban érezzük magunkat a mosott ruha...

Az illatok iránti vágy nem új vagy modern jelenség. Az emberek évezredek óta számos célból (pl. egészségügyi vagy örömszerzés) különféle illatokkal változtatják meg környezetüket. A mosó- és tisztítószerek esetében az illat a tisztaság, a frissesség egyik fontos kifejeződése, amely nemcsak funkcionális, de érzelmi előnyöket is képvisel. Az P&G Ariel márkája most két új mosószert mutat be folyékony mosószer és kapszula formájában. A Lenor Fresh Air a friss levegőn szárított ruhák illatának élményét nyújtja, a Lenor Amethyst Flower pedig egy friss virágcsokor lenyűgöző aromáját idézi.

Nosalty

További cikkek