r
Nosalty Logó

Darás túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darás túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sütihez

A formához

Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sütihez

A formához

Összesen 2138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sütihez

A formához

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3610.3 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 2138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A formához

Elkészítés

A sütihez

  1. A túrót villával összetörjük, elkeverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, a cukrokkal és végül a búzadarával. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük és túrós keverékbe forgatjuk.
  3. Kivajazott, morzsával meghintett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Akkor sült meg, amikor a felfújt teteje egyenletesen aranysárga színű és a közepe is felemelkedett, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 24805
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Ajánló

A túrófelfújt melegen, hidegen, porcukorral megszórva, tejszínnel, gyümölcsös tejszínnel vagy gyümölcsökkel egyaránt tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, finom desszert. Lehetőleg kerámia- vagy cserépformában süssük, tapasztalatom szerint jobb lesz a felfújt állaga, mintha fém tepsiben, formában sütnénk. A feltüntetett tojásmennyiség helyett, most 3 egész tojást és két tojásfehérjét használtam. Könnyebb, lazább lett a szerkezete.

Hozzávalók

A sütihez

A formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!