Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-szilvás bitta

Almás-szilvás bitta
Almás-szilvás bitta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A két tészta között gazdag töltelék van, nemcsak fahéjjal bolondítva lehet ízesíteni, itt a példa rá. Érdemes elkészíteni, mert nagyon aromás, szaftos sütemény.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt és a bort is beleöntjük.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
  4. Megint hűtőbe tesszük 15 percre.
  5. Közben az almát hámozzuk le, és vágjunk vékony szeleteket belőle, rázzuk össze a barna cukorral, a mandulával.
  6. Az aszalt szilvát vagdaljuk fel apró darabokra, és áztassuk kicsit a rumaromában.
  7. A tésztát nyújtsuk ki két darabra, és az egyiket tegyük a 25x35 cm-es tepsibe, amit vajazunk és morzsával megszórunk. Szurkáljuk meg villával, és erre rakjuk szépen az almát, majd a rumaromás szilvát, elosztva arányosan. Betakarjuk a másik tésztalappal.
  8. Ami leesik, azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle.
  9. Ezt is kenjük le tojássárgával, majd szórjuk meg a barna cukorral és a mandulával, meg a pisztáciával.
  10. 180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük.
  11. Közben lehet, hogy kisebbre kell venni a hőt, 160 fokra. Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite rumaromás szilvával, aszalt szilvás-almás pite mandulával és pisztáciával, almás-szilvás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-11-06 14:27

Hű de jó kis sütemény ez. Karácsonykor is el tudnám képzelni az asztalomon. Gratulálok.
Üdv: Évi néni

924
vaj 25 dkg
finomliszt 28 dkg
tejföl 1 ek
félszáraz fehérbor 10 ml
1 csipet
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
alma 4 közepes db
nádcukor 15 dkg
mandulapehely 15 dkg
aszalt szilva 10 dkg
rumaroma 100 ml
barna cukor 1 ek
mandulapehely 4 dkg
sótlan pisztácia 2 dkg
tojássárgája 1 db