Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos almás pite

Zabos almás pite
Zabos almás pite
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az almát mindenféle variációban. Az almás pitéről már ne is beszéljünk! Főleg jó fahéjasan...
De mióta paleósan eszem, tésztafélék szóba sem jöhetnek. A zab viszont néha-néha jöhet. Így megalkottam a magam almás pitéjét. Mivel tej sem engedélyezett, így én vízzel készítettem magamnak. Ha valaki tejcukor érzékeny, akkor ő is vizet használjon a tej helyett, ugyanolyan finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára zúzott)

ajánlat

Ha valami egészséges finomságra vágyunk...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A "tésztához" a tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgájához tesszük a tejjel elkevert zabot, a xilitet, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és a fahéjat. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű pépünkhöz, végül beletesszük a szódabikarbónát.
  4. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én hőálló tálban sütöttem.)
  5. Erre jön a jól kinyomkodott reszelt alma, amit előzőleg elkevertünk a citrom levével, xilittel és fahéjjal.
  6. A tetejére újra "tészta" kerül, amit durvára zúzott dióval szórunk meg.
  7. Ne ijedjünk meg, a sütinek kell kb. 60-70 perc, mire megsül.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x16 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 38 304
elküldve: 36
receptkönyvben: 1 001
elkészítve: 35/43
Facebookon megjelent: -

szakács

deakanett

Mióta szakács: 2010.10.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paleós almás pite, zabos-almás sütemény

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2013-11-05 15:21

Szia!
Pompás kis recept! Pindur fiaim odáig vannak érte. No és persze mi is. :)
Mézzel készítettem én is, vanilia nélkül, csak 1dl tejjel majd vízzel pótolva és a diót is elhagytam. S még ezek után is rendkívül finom volt! A vendégek is szívesen ették volna ha van több is. De majd legközelebb jóval nagyobb adagot készítek belőle. Köszi a receptet!
flikflak

deakanett
deakanett / deakanett Tue, 2013-11-05 21:20

Kedves flikflak!
Örülök a recept sikerének! Nálam mostanában kissé háttérbe szorul a sütés-főzés, de meghoztad a kedvem ennek a sütinek az elkészítéséhez, mert most nagyon megkívántam;))

igazcsilla
igazcsilla Tue, 2012-10-23 14:16

Ez nagyon jó kis recept, nagyon szeretem, már többször megcsináltam, annyi eltéréssel, hogy én mézet használok xilit helyett. :)) Reggelinek nagyon finom!!! :)

Éva84
Éva84 Wed, 2012-02-15 08:30

Bocsánat, de csak a hozzávalókat szoktam elolvasni. Így viszont már tetszik a recept:)

Beki
Beki Sun, 2011-04-17 18:36

Egy kérdés: A xilit ugye nem változtat a süti állagán? Merthogy én hiába vagyok paleós, akkor sem szeretem a xilitet (cukornak álcázott hashajtó, bár lehet csak én vagyok túlérzékeny rá). Akkor inkább csak a gyümölcs természetes íze.

tinci30
tinci30 Fri, 2012-04-20 21:51

Szia!
Engem is hajt a xillit de csak ha teába teszem.A sütikkel iylen bajom szerencsére nincs bár a két éves kislányomat úgy is hajtja.Így ő marad a natúr ízeknél.

deakanett
deakanett / deakanett Sun, 2011-02-06 09:36

Kedves István!
Nem állt szándékomban bárkit is félreinformálni! Nem tudom, hogy hogyan lehet abból a kategóriából kivenni, majd segítséget kérek ezügyben. Köszönöm észrevételed. Üdv: Anett

istván61
istván61 Sat, 2011-02-05 19:45

Kedves Anett!
Talán az előtt kellett volna megnézni a zabot, mielőtt kiteszed a receptet a gluténmentes diéta oldalára.
A zab tilos!

deakanett
deakanett / deakanett Tue, 2011-01-18 16:13

Szilvi!
Nem vagyok otthon a liszérzékenységben, de utánaolvastam. Több oldalt megnéztem, ezek szerint a zab is tartalmaz glutént.
Üdv: Anett

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 15:49

Kedves Anett!

Barátőm lisztérzékeny, nem vagyok jártas ebben, de meg szeretném lepni hétvégén egy kis sütivel, ezt eheti?

Köszi:)
szilvi

deakanett
deakanett / deakanett Thu, 2010-11-25 18:46

Zit!
A xilit egy természetes édesítőszer, bővebb infót találsz az alapanyagok között. Sajnos egyáltalán nem olcsó...
Az olíva pedig olajat jelent, a sütési hőfok 180 °C. Próbáld ki, tényleg finom. Én a muffinokat félbevágtam és megkentem meggy lekvárral.

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-11-22 10:00

Kedves Anett, ha tudnád, mennyire örülök ennek a receptnek!! Nagyon érdekel a paleolit táplálkozás, csak nincsenek igazán ötleteim konkrét, ennek megfelelő étkek elkészítésére. Ha van még olyanod, ami ebbe a körbe belepasszol, annak nagyon örülnék! :-)) Alig várom, hogy ezt kipróbálhassam, köszönöm szépen a receptet!

deakanett
deakanett / deakanett Wed, 2010-11-24 07:10

Kedves Zit!
Nagyon szívesen! Remélem kipróbálod, nagyon finom! Íme egy isteni muffin recept is:3 tojás, csipet só, 5 ek xilit, 8 ek zabliszt, 1 reszelt alma, 1 ek. olíva, 1 sütőpor, 5 ek. kókuszreszelék, 3 ek kakaó, 1 kk mézeskalács fűszerkeverék. A fehérjét csipet sóval verd habbá, a sárgájához add a xilitet+zablisztet+ a többi hozzávalót. A tetejét szórd meg durvára tört dióval. Kb 20-25 perc alatt megsül.
Üdv:Anett

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-11-25 00:25

Hűűűűűűűűűű, ez de jól hangzik, nagyon-nagyon köszönöm!! Csak pár kérdés: mi az a xilit és hol szerezhető be? Az "1 ek. olíva" az 1 ek. olíva OLAJAT jelent? A sütési hőfok 190°C? Nagyon hálás vagyok ezért a receptedért (is), őszintén köszönöm! :-))

206
zabpehely 15 dkg
tej 3.5 dl
tojás 2 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
fahéj 1 kk
xilit 1 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
alma 5 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
xilit 3 ek
fahéj 1 kk
dió 1 marék