r
Nosalty Logó

Mesealmás (Almáspite 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mesealmás (Almáspite 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1259 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5030 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 192 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1259 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755.6 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1942 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5030 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, csipetnyi sót és a tejfölt.
  3. Összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél óráig a hűtőben pihentetjük.
  4. Addig meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. Megcukrozzuk és rövid időre állni hagyjuk.
  5. A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk az egyik lapot, beletesszük a tepsibe. Meghintjük búzadarával (hogy az alma levét felszívja) majd a kifacsart almát szétterítjük a tésztalapon. Ismét meghintjük búzadarával, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  6. Tetejét bekenjük a tojásfehérjével (én tettem még hozzá egy egész tojást) és megkenjük vele a tészta tetejét. Villával megszúrkáljuk.
  7. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 471
  • Össznézettség: 233840
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 15.

Ajánló

Megjegyzés: A fahéjat kihagytam, mert mi nem szeretjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon jól bevált, régi receptem. Ha almáspitét szeretne a csálád, csakis erről lehet szó.

Hozzászólások (70)

Törölt felhasználó

Szia Panini! A tepsi kb. méretét meg tudod adni? köszi.

Törölt felhasználó

Szia Klarissz! A tepsi mérete: 37x28 cm. Jó sütést kívánok! Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Hat tenyleg remek sutemeny !i El keszitettem mindenkinek izlett nagyon.Koszonom a receptet. Judit

Törölt felhasználó

kiprobáltam ezt az almáspite receptet, mondhatom, hogy nagyon de nagyon finom volt, szerintem hibátlan és ezután ezt az almáspitét fogom sütni. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Én mindig megpárolom az almát fahéjjal,cukorral...teljesen elpárolom a levét...így ki sem kell nyomkodni. Van egy másik ötletem is.Az almára pároláskor vízzel elkevert vaníliáspudingport öntök...ezzel s?r?re f?zöm és ezzel a krémmel töltöm meg a tésztát.Remélem a vállalkozó kedv? kisszakácsoknak adtam jó ötletet.

Törölt felhasználó

Eredetileg fahéjjal van a recept, de azért nem írtam, mert mi nem szeretjük úgy. Ízlés dolga...

Cassiopeia

Most tettem be a süt?be remélem jól sikerül. a páromnak ez a kedvence. annyit változtattam hogy nem csak a sárgáját hanem az egész tojást belekevertem a tésztába. ha kész lesz megmondom mi lett az eredmény :)

Törölt felhasználó

Kedves Cassiopeia! Természetesen kíváncsi vagyok az eredményre! Írd meg bátran, hogy sikerült-e. Üdv: Panini

Törölt felhasználó

Ez a csodaalmás ? Ides? Ady Endre édesanyjának almás süteménye: A tészta: 48 dkg. liszt 4 tojás sárgája ½ süt?por, kevés tejföl, só Töltelék: 1 ½ alma, el?z? nap meghámozva, ledarabolva és 2 ev?kanál cukorral és fél citrom héjával megf?zve. Az alma nem reszelve, darabolva. 4 tojás fehérje felverve 20 dkg cukorral, 5 dkg dió. Elkészítés: Kizsírozott tepsibe a két lapra kinyújtott tésztából az els?t beletesszük, megszurkáljuk, és félig megsütjük. Majd rá az alma, dió és a cukros fehérje és tetejére a második lap. Megszurkáljuk, és készre sütjük. Nagyon finom.

Törölt felhasználó

Kedves Lévainé! Köszönöm szépen a receptet, ki fogom próbálni! Üdvözlettel: Panini

Cassiopeia

csupán annyira lett jó hogy már melegében hiányzott fél tepsi süti. ez lesz a favorit! isteni tényleg. én nem ugrálok az almás sütikért de ezt mégis szívesen pusztítottam.

Törölt felhasználó

Szia Cassiopeia! Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett az almás pite! További jó sütögetést kívánok. Panini

Törölt felhasználó

Valóban mesés ez az almás...én is elkészítettem...:) A tésztája nagyon finom és omlós.Ajánlom mindenkinek,hogy készítse el,mert csalódni biztos nem fog benne...

Törölt felhasználó

Kedves crazygirl26! Örülök, hogy tetszett az almáspitém! További jó sütést kívánok! Üdv. Panini

Törölt felhasználó

Kedves Panini! Amat?r vagyok, most fogok ilyen almás sütit el?ször készíteni:) El?melegített (forró) süt?be kell tenni a tésztát? El?re is köszi.

Törölt felhasználó

Szia koni74! A linzer tésztát nem kell el?melegített süt?ben sütni, csak úgy tudom a kelt tészták igénylik. Üdv: Panini

Törölt felhasználó

Szia Panini!Én már többször megsütöttem,egy egész tojást tettem én is a tésztába.Nagyon finom,és marha jó a tésztával dolgozni.Csak ajánlani tudom a sütit,egyszer?,gyors és isteni finom,laktató,még uzsonnának is megfelel:-)))Meg egyébként is!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon köszönöm a jó kritikát! Örülök, hogy ez a véleményed. Üdvözlettel: Panini

Törölt felhasználó

már elkeztem csinálni. nem sokára sütöm épp most pihizik a tészta a hüt?be. kiváncs leszek mi sül ki a végére :)

Törölt felhasználó

Szia Panini! Most tettem be a mesealmást a süt?be:). A lányom egyik kedvence az almás pite,de a te recepted alapján még nem próbáltam.Kíváncsi vagyok a végeredményre,amit természetesen megírok neked. üdv.:Era

Törölt felhasználó

Szia Era, remélem ízleni fog! Panini

Törölt felhasználó

Panini! Nagyon ízlett(múlt id?ben írtam,nem véletlen)mindenkinek:)) üdv.:Era

Törölt felhasználó

Kedves Era! Örülök, hogy ízlett! Üdvözlettel: Panini

Törölt felhasználó

Kedves Panini! A süti nagyon jól sikerült, köszi a receptet. Ha valakinek van még kedve pepecselni vele, nagyon finom lesz a végeredmény, ha a kicsavart almák levét kicsi cukorral karemellizáljuk, bes?rítjük és rácsorgatjuk a kisült pite tetejére. Nagy sikere volt! Üdv. szebori

Törölt felhasználó

Kedves Szebori! Köszönöm szépen a hozzászólást. Örülök, hogy jól sikerült és ízlett! További sikeres alkotásokat kívánok. Üdv. Panini

Törölt felhasználó

már 2 x is megcsináltam...egy héten :D .....nagyon finom volt, a tészta még másnap is puha, volt. én ezt a receptet fogom ezentúl csinálni köszönöm hogy felraktad, nagyon jóóó. nem kell a tésztával se tökölni, nem ragad le, hamar összeáll. nekünk bejött. :)

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nagyon örülök, hogy ennyire megtetszett Neked ez a kis almás. További jó sütögetést! Üdvözlettel: Panini

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.