r
Nosalty Logó

Almás pite vaníliapudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás pite vaníliapudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Formához

Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Formához

Összesen 4108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

Tészta

Formához

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3450.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1417 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 4108 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Formához

Elkészítés

Töltelék

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ésa többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelékhez az almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük, majd a levét kinyomjuk.
  3. Közben a pudingot elkészítjük, a kétféle cukorral és a 3 dl almalével (kinyomott almalé). Ha felfőztük a tűzről levesszük, és belekeverjük az almát, hűlni hagyjuk. Fahéjjal ízesíthetjük.
  4. Egy 26 cm átmérőjű pite formát vajjal kikenünk és morzsával megszórjuk.
  5. A tészta 2/3-ad részét kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formánkat, kevés morzsát szórunk bele, villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket.
  6. A maradék tésztánkkal berácsozzuk a tetejét.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig, a sütőből kivéve teljesen kihűtjük, csak azután szeleteljük fel.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 435
  • Össznézettség: 88956
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite vaníliapudinggal
Katharosz 499 recept

Finom, omlós tésztájú, és a pudingtól különleges a tölteléke.

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Formához

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek