r
Nosalty Logó

Almás-szedres lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás-szedres lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 3277 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.6 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    886 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3277 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet. Összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral.
  2. Ezután beletesszük a porcukrot, és elkeverjük benne.
  3. A tálban lévő lisztbe kis mélyedést készítünk, és beletesszük a tojások sárgáját, a tejszínt, a rumot és a vaníliás cukrot. (Én ezeket a hozzávalókat egy kis tálkában már előre összekeverem.) Könnyedén összegyúrjuk.
  4. Jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután két részre osztjuk a tésztát, és cipókat formázunk belőle, amelyeket szintén jól átgyúrunk.
  5. Fóliával letakarva legalább két óra hosszat pihentetjük. Nem kell hűtőbe tenni.

töltelékhez

  1. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután két kezünkkel kinyomkodjuk belőle a levet. A reszelt almát beletesszük egy nagyobb tálba. (Az almalevet megihatjuk!)
  2. A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Egy kanálkára való fehérjét benne hagyunk a tálkában.
  3. Az almát megszórjuk fahéjjal, és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a cukros tojáshabot.
  4. A félretett tésztacipókból az egyiket kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságú lappá. Beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. A kinyújtott lapot meghintjük egy kevéske zsemlemorzsával.
  6. Az almatölteléket rákenjük a tésztalapra, és kirakjuk szederrel. A szedret egy kicsit belenyomjuk a habos almába.
  7. Ezután kinyújtjuk a másik cipót, és befedjük vele a tepsiben lévő almahabos tésztát. Kezünkkel egy kicsit rányomkodjuk a tésztalapot. A félretett picike fehérjéhez teszünk egy csöpp tejet. Elkeverjük egy ecsettel, és megkenjük vele a lepényünket. Villával óvatosan megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben szép halvány barnára sütjük. Ha kész, kihűtjük, meghintjük porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4979
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-szedres lepény
Lizinka_ 588 recept

Nagyon szeretjük az almás lepényt. Általában dióval és mazsolával készítem. Még tavaly olvastam valahol, hogy szeder is mehet bele. Megpróbáltam, és azóta a szedres változat a sláger!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek