r
Nosalty Logó

Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Picipiros
Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 450 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3995.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    3926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2700 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban a lisztet a sóval elkeverjük, majd a kockára vágott puha margarint a liszttel apróra morzsoljuk. Kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet és alaposan átgyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, jól átgyúrjuk, hogy puha, sima tésztát kapjunk, majd két részre vágjuk úgy, hogy az egyik nagyobb darab legyen, ez lesz a pite alja. A kisebbik fele lesz a pite teteje. Folpackba csomagoljuk a két tésztát és fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Egy pite formát vékonyan kivajazunk, liszttel meghintjük. A hűtőből kivesszük a nagyobbik darab tésztát, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Akkorára nyújtjuk, hogy a formába szépen illeszkedjen. Ezután a tésztát a formába egyengetjük, belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, kilógó részeit levágjuk.
  4. Előmelegített sütőben 160 °C-on pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A tészta kisebbik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vagy akkora alakúra nyújtjuk, hogy majd a pite tetejét szépen befedje, vagy pedig tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle, amivel a pite tetejét díszíthetjük. (Én itt a levél minta mellett döntöttem, a maradék tésztából pedig virágokat formáztam.)
  6. A pitét befedjük a tésztával, majd tejjel lekenjük és cukorral meghintjük.
  7. Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütöm a piténket, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ezután hagyom teljesen kihűlni, porcukorral tálalom.

Töltelék

  1. A töltelékhez az almákat megpucoljuk, ujjnyi kockákra vágjuk. Elkeverjük a reszelt citromhéjjal és a fűszermixszel.
  2. Egy közepes fazékban a cukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Vigyázat, a gőz felcsap, biztos távból öntsük rá! Ezután addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
  3. A cukros vízhez adjuk a fűszeres almakockákat, majd közepes lángon, fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Tetejére

  1. A pitét befedjük a tésztával, majd tejjel lekenjük és cukorral meghintjük.
  2. Előmelegített sütőben 160 °C-on addig sütjük a piténket, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 796
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén- és laktózmentes almás pite Picipirostól
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek