r
Nosalty Logó

Almás serpenyős csirkemáj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Anikó
Almás serpenyős csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16505 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3009 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket.
  2. A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk lisztben, majd a zsiradékban 1-2 perc alatt megpirítjuk (több adagban, nem baj, ha véres marad a közepe). A májat félretesszük.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, megpirítjuk a megmaradt zsiradékban.
  4. Az almát meghámozzuk, kb 1x2cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához.
  5. Amikor az alma félig megpárolódott, visszatesszük a májakat, aláöntjük a bort, fűszerezzük borssal, majorannával, és kb. 10 perc alatt fedő alatt készre pároljuk.
  6. Rádobjuk a szalonnapürcöket, ízlés szerint sózzuk (ha elég sós volt a szalonna, nem igényel több sót).
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20289
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Ajánló

Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás serpenyős csirkemáj
Anikó 1 recept

A receptet a páromtól tanultam, anyósom egyik régi naptáros szakácskönyvében pont az ő születésnapjánál van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!