Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pecsenye

Almás pecsenye
Almás pecsenye
180 perc / előkészület: 30 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti ebédre készült, egy régebbi újságban találtam.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat cikkekre vágjuk, a hagymát vékony karikára.
  2. A húst bevagdossuk, minden mélyedésbe teszünk mustárt és belecsúsztatunk egy almacikket, sóval, grillfűszerrel és a mézzel bedörzsöljük.
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk és a szalonnaszeletek felével kibélelünk, rászórjuk a hagymakarikákat, ráfektetjük a húst, rárakjuk a maradék szalonnát.
  4. Alufóliával betakarjuk, és sütőben 120 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, leöntjük a felesleges lét, ami keletkezett sülés közben, és még 30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 314
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás sertéscomb, szalonnás-almás sertéspecsenye, sertéscomb almával tűzdelve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niihka
niihka Wed, 2015-04-01 14:53

Hús, hagyma, szalonna - így a férjemnek is be tudtam adni, hogy alma is lesz benne. Tényleg nagyon, nagyon finom - bár az első hozzászólóhoz hasonlóan alacsonyabb hőfokon sütöttem én is. Röszti burgonyával és salátával ettük - valószínűleg nem utoljára. Köszönöm!

Andyca
Andyca Fri, 2013-01-11 13:50

Valami mennyei, biztos megcsinálom majd még, de nekem a 120 perc 200 fokon rettentő soknak tűnt, 150 fokon sütöttem bő 1 órát, és utána pirítottam picit. Nagyon finom, köszi:)

883
sertéscomb 1.5 kg
alma 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
mustár 5 dkg
méz 2 ek
bacon 30 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint