r
Nosalty Logó

Almás serpenyős csirkemáj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Anikó
Almás serpenyős csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1003 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 801 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16505 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3009 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 2403 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket.
  2. A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk lisztben, majd a zsiradékban 1-2 perc alatt megpirítjuk (több adagban, nem baj, ha véres marad a közepe). A májat félretesszük.
  3. A hagymát félfőre vágjuk, megpirítjuk a megmaradt zsiradékban.
  4. Az almát meghámozzuk, kb 1x2cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához.
  5. Amikor az alma félig megpárolódott, visszatesszük a májakat, aláöntjük a bort, fűszerezzük borssal, majorannával, és kb. 10 perc alatt fedő alatt készre pároljuk.
  6. Rádobjuk a szalonnapürcöket, ízlés szerint sózzuk (ha elég sós volt a szalonna, nem igényel több sót).
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21080
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Ajánló

Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anikó 1 recept

A receptet a páromtól tanultam, anyósom egyik régi naptáros szakácskönyvében pont az ő születésnapjánál van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek