r
Nosalty Logó

Almás sárgarépasaláta 2. - Főtt tojással

NS
Almás sárgarépasaláta 2. - Főtt tojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

467
Kalória
7.8g
Fehérje
28.6g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
270g
Víz
167.9g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1866 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9856 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 467 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1079.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    39423 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3404 micro
Összesen 1866 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    2577 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A répát legyaluljuk, az almát felkockázzuk. A hagymát félbe vágjuk és nagyon vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
  2. Egy tálban összeforgatjuk és elkészítjük az öntetet.
  3. A mustárt, olívát, és a citrom levét kikeverjük. Adunk hozzá kevés sót, édesítőt vagy mézet ízlés szerint, illetve fűszerezzük.
  4. Ezzel az öntettel nyakon öntjük a salátát és hagyjuk állni két-három órát.
  5. Egy fél fej fejes salátát találtam a hűtőben, azzal díszítettem egy salátás tálat, a közepébe halmoztam a salátát.
  6. A főtt tojásokat négybe vágjuk, azzal díszítjük a sali tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Szilveszterre készítettem barátoknak ezt a salátát, mert a házibuli gazdái asztali grillezéssel készültek. Ahhoz ez a sali nagyon jó volt.

További receptek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...