Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-sajtkrémes szelet

Almás-sajtkrémes szelet
Almás-sajtkrémes szelet
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai blogon találtam ezt a receptet, és első olvasásra megtetszett. Szívesen nézegetek ilyen blogokat, gyönyörű sütik vannak fent, viszont a legtöbbet túlságosan édesnek vagy mesterségesnek találom, szóval inkább csak nézegetem a képeket. Amiben viszont nagyon jók az amerikai blogok, azok a sajtkrémes sütik és sajttorták. Ez a süti is nagy kedvencem lett, és nem is nehéz elkészíteni. A receptben US cup (bögre) mértékegységgel voltak megadva a hozzávalók, és akinek van ilyen készlete, az használhatja, viszont akinek nincs, annak odaírtam grammban is a mennyiségeket. Egyébként a bögre térfogata 240 ml.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Alma

  • 2 közepes db alma
  • 1 ek cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék)

Morzsatészta (streusel)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. Egy kb 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A tészta hozzávalóit (barna cukor, liszt, vaj) összedolgozzuk egy villa segítségével, amíg össze nem áll morzsás állagúra.
  4. A tésztát belenyomkodjuk a tepsi aljába, és félretesszük, amíg a többi réteg el nem készül. Érdemes csak akkor betenni a sütőbe, amikor már majdnem minden kész van, mert hamar megsül, és a sajtkrémet a meleg tésztára érdemes tenni, és a végén minél előbb visszatenni a sütőbe.
  5. Ha a többi réteg már majdnem kész, betesszük a sütőbe 12-14 percre.

Krém

  1. Az összetevőket (krémsajt, tojás, cukor, vanília aroma) jól összekeverjük, hogy egy homogén krémet kapjunk.

Alma

  1. Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal, és jól összekeverjük.

Morzsatészta (streusel)

  1. Szintén összedolgozzuk a hozzávalókat egy villával (liszt, zabpehely, cukor, vaj), amíg nagyobb szemű, morzsás állagot nem kapunk. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben morzsa helyett csak egy masszát kapunk. Amíg nem használjuk fel, tároljuk hűtőben. A karamell öntetet még nem tesszük rá.
  2. Ha a tészta megsült, ráöntjük a sajtkrémet, rászórjuk a fahéjas almát, és a tetejére a morzsatésztát.
  3. A sütit visszatesszük a sütőbe (szintén 180°C-ra) még kb 30-45 percre.
  4. Miután megsült a süti, még forrón a tetejére öntjük a karamell öntetet.
  5. Hagyjuk a sütit kihűlni, majd minimum 2 órára tegyük hűtőbe, mielőtt felszeletelnénk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×20 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 211
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Deloretta

Mióta szakács: 2015.08.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, karamelles-almás süti, almás sajtkrémes streusel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2016-05-04 19:10

Nagyon szimpatikusnak tűnik, de az arányokat meg kell változtatnom. A mértékegységek grammban való leírásáért külön köszönet!

Deloretta
Deloretta / Deloretta Thu, 2016-05-05 00:05

Nem egy patikamérleges süti, nem annyira érzékeny a mennyiségekre, ha az arányokat kb tartod. :) Bár van olyan ki bögrés mérőedény készletem, én továbbra is a grammot preferálom, az sokkal pontosabb. A kedvencem, mikor olyat látok receptben, hogy fél bögre tojássárgája... na azzal aztán nem tudok mit kezdeni, de ezek szerint ez a tengeren túliaknak megfelel....

flava
flava Mon, 2016-08-29 03:49

En tengeren tuli vagyok es meg soha nemtalalkoztam olyan receptel amibe fel bogre tojas sargat irtak volna... itt minden recept bogres -kanalas merokeszlettel van megadva amit nagyon konnyu hasznalni mivel mind egyforma.
Ha Magyar receptben olvasom a bogret na azt ki tudja mennyi mivel mindenki mas bogret hasznal es nem merokeszletet . Ezert jobb ha ott van hany gramm.

1597
finomliszt 1 bögre
barna cukor 1 bögre
vaj 115 g
krémsajt 225 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
cukor 1 bögre
tojás 1 db
alma 2 közepes db
cukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
finomliszt 1 bögre
zabpehely 1 bögre
barna cukor 1 bögre
vaj 60 g
karamell öntet 60 ml