Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rizskoch Tamil konyhájából

Almás rizskoch Tamil konyhájából
Almás rizskoch Tamil konyhájából
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finomat akartam a családnak csinálni, a rizskochra esett a választás, de hogy mégse legyen olyan tömör, ezért könnyebbé tettem az alma "betéttel". Miután szabolcsi almát használtam, ettől lett "szabolcsi rizskoch". Sikere volt, és nagyon gyorsan elfogyott. Mindenkinek jó étvágyat! Először készítettem, de biztos nem utoljára!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vízzel felforraljuk, beletesszük a 2 cs vaníliás cukrot (vagy 1 cs. vaníliás cukor és 1 vaníliarúd felvágva). Amikor forr, beletesszük a megmosott, leszárított rizst. Tejberizst főzünk belőle, kb. 35 perc alatt. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, és belekeverjük a megmosott, leszárított  mazsolát és 2 dkg margarint. Kihűtjük.
  2. Közben a megmosott, meghámozott és szeletekre vágott almákat margarinon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és egy citrom levét. Addig pároljuk, míg a levét el nem fövi.
  3. A tepsit (magas falú) margarinnal kikenjük, és a zsemlemorzsát beleöntjük, jól összerázzuk, hogy mindenhova jusson (az oldalfalakra is), és a felesleget leöntjük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját  a kristálycukor 2/3-ával  krémmé keverjük, és a kihűlt tejberizshez adjuk.
  5. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzákeverjük a tejberizshez.
  6. A kikent tepsibe helyezzük a 1/2 rizses masszát, aztán rárakjuk a megpárolt almaszeleteket, majd végül a massza másik felével betakarjuk.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig (amikor a massza már nem ragad a tűre) megsütjük. A teteje szép barnás piros lesz.
  8. Tálalás előtt megporcukrozzuk a tetejét, és akár magában, vagy málnalekvárral, vagy (házi)baracklekvárral tálaljuk.
  9. Melegen a legfinomabb, de hidegen is tálalható, sőt mikrózható is a rizskoch.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

tamil

Mióta szakács: 2011.12.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szabolcsi rizskoch, rizsfelfújt almával, rizskoch

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsu219
zsu219 Wed, 2013-05-08 09:56

Kedves Tamil!
Most készülök életem első rizskoch készítésére! érdekelne hogy az almákat muszáj megpárolni?
mielőbbi válaszodat örömmel fogadnám!

608
rizs 20 dkg
tej 1 l
víz 1 dl
cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 2 dkg
tojás 6 db
1 késhegynyi
vaníliás cukor 2 csomag
vanília 1 db
alma 50 dkg
margarin 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
cukor 4 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek
margarin 2 dkg
zsemlemorzsa 2 ek