Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű rizskoch

Egyszerű rizskoch
Egyszerű rizskoch
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd néni régen rizskónak hívta. Nekünk mindegy, milyen néven fut, egy könnyű leves után tökéletes második fogás!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukorral, és tetszés szerinti lekvárral vagy házi szörppel a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük.
  2. A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát.
  3. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral együtt, és jól elkeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a sárgás rizshez. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 652
elküldve: 6
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
58 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: osztrák
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskoch, rizskók

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

284
tej 8 dl
víz 2 dl
vanília 1 db
rizs 20 dkg
tojás 5 db
porcukor 5 dkg