r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 649 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 3891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Összesen 180 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 649 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1326 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 3891 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, éscsipetnyi sót hozzáadva.
  2. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat( még használjuk, nem dobjuk ki !),a rizst egy nagy keverőtálbatesszük éskihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egykeverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat,és jól kikeverjük.
  5. Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.
  6. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.
  7. A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majdbeleforgatjukóvatosan a habot.
  8. Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűremegsütjük.
  10. Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt cseppenthetünkrá, köré..., megöntözhetjük egy-két ek gyümölcsszörppel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 54
  • 7 napos nézettség: 640
  • Össznézettség: 523550
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
Vicikó 251 recept

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de akkor is, ha ez volt az ebéd, már nagy baj nem lehetett. Ja igen, és mindig "Jaffaszörp" volt rajta? Ki emlékszik még rá? :-)))) Manapság, hogy magam készítem, már nem száraz.... :-) És ekkor sincs baj, azt hiszem.  A tejföl szerintem nagyon finom bele, ad egy kis plusz ízt, és finom, szinte krémes marad az állaga. A kerekszemű, tejberizshez való rizst ajánlom, mert kavargatásnál sem törik, és hamarabb is megfő. Nosztalgiából meglocsolhatjuk újkori Jaffaszörppel, netán málnaszörppel, úgy is nagyon finom. :-)

Hozzászólások

witch

Ez valami gyonyoruseges! :) A nagynenemmel egy udvarban laktunk, allandoan sutot es nagyon szerettem a "sargarizst" amit a kezembe nyomott! :D

Vicikó

Köszi! :-) Akkor, ezek szerint Neked is szépemlék? a " sárgarizs " ! :-)) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Imádom a rizskochot! Ez pedig remekül néz ki! Elmentettem, köszönöm.:)) Üdv Yolika

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Mentve, annyira szép!!!,és guszta, el fogom készíteni, beszerzek kerek szem? rizst, és készítem, majd beszámolok róla.:-)) Eddig egy reci alapján sikerült elkészítenem innen a NS-ról, jó eredménnyel, (amúgy mindig totálra leégettem, vagy nem f?tt meg eléggé, vagy bármi baj volt vele...nem is kísérleteztem egy id? után), de ez az ,amit a nagyim is csinált, pont úgy néz ki, emlékek :-))), ..nálam is vannak ezerrel:-))) Köszi. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Hol mardt a mazsola???

Vicikó

És a Te maradt szavadból a második "a" bet?? Egyébként van élet, és étel mazsola nélkül is, olyanokból sem hiányzik ha nincs benne, amibe egyébként szokás tenni. F?leg akkor nem hiányzik, ha pl. abban a családban ahol készítik, van aki nem szereti a mazsolát. Ett?l függetlenül természetesen, ízlés szerint, lehet beletenni. Üdv: Vicikó

Yakuza

Vicikó; megcsináltam ma, mindent pont úgy , ahogy leírtál :-) Ha mondanám, hogy isteni, akkor gyengén fejezném ki magam! Ez volt az elsö probálkozásom a ruzsfelfújttal és egy tuti, hogy maradok mindig a te receptednél! Köszönöm szépen! kellemes Karácsonyt kívánok; Bea

Éva-Anyóca

A tegnapi nap is készítettem,- a nagy h?ségben ennyi tellett t?lem,- de azt mondta a családom, többet ért, mintha csodahúsos pörköltet vagy sültet csináltam volna, délután rájártak, estére alig maradt.:) Köszönöm szépen.:D Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Olyan régen " beszélgettünk " ! Örülök, hogy írtál!!! :-) Jó ok volt a rizsfelfújt:-))) váljék kedves egészségetekre! Bizony a napokban megint kezdenek nagyon bef?teni nekünk, és mindig azon kell gondolkozni, hogy mit is f?zzek, ami nem nagyon melegíti be a konyhát, meg nekem sem forr fel az agyvizem! Remélem jól vagytok, jól telnek a nyári hónapok?! Nálunk épp tegnap kezdett tombolni a vakáció, és még van pár hetünk hál' Istennek. Megpróbálok feltölt?dni a hosszú, következ? évre! Szép, nem túl forró napokat, és jó pihenést is kívánok Nektek a nyár további részére! Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vici! Tényleg régen beszélgettünk! :D A napjainkat nekünk is bef?tötték mostanság,erre felé, - na de hát, ezt szerettük volna, a meleget, a nyarat, hiszen oly sokáig tartott a tél és a nagy hideg, végre nyár van..:) Vagy kora reggel kelek fel f?zni-sütni, vagy este hét után kezdem, amikor csillapodik az id?. És arra is ügyelni kell, hogy mit és mennyit! :) És ha megmaradt, miel?bb h?t?be kerülhessen.:) Különben a konyhánkban nem lehet megmaradni, az ebédelés maga sem igazán kényelmes ebbe a h?ségbe, ventillátor mellett lehet csak étkezni.:) A nyári hónapok gyorsan telnek, sajnos...:( A lányom elballagott május 31-én, neki azóta vakáció van!!!!! És bizony a nagy , óriás vakáció fele már letelt, nagy szomorúságára!!!!! :( A fiunk szóbeli érettségije június 19-én volt, aznap este még bankett, és neki is azóta szünet van.:) Telik az id?, telik, pedig most kivételesen nem hajtjuk, nem siettetjük!!!!!!!!! :) A héten itthon lesz a férjem is szabin, lesznek közös programok, de sajnos víz mellé nem tudunk menni pihenni,...most nem megy.:( Rengeteg kiadás volt májusban..... Köszönjük szépen, próbálunk(nak a gyerekek), jól gazdálkodni a még hátra lév? nyári vakációs napokkal,:) - viszont kívánok Nektek is sok kellemes szabadtéri id?töltést, ha lehet nyaralást.:) Éva-Anyóca

Zsuzsamama56

Hát igen!Akkor szép a rizsfelfújt,ha szép sárga.A Mamám 5 tojással készítette,persze aranysárga volt,és 5 cm magas.Na és persze szépen megsült,nem volt nyers.A mazsola,és a citromhéj,vagy aroma elengedhetetlen bel?le, ahogy a vanilin is,de nekem van más titkom is,majd valamikor feltöltöm.Jól néz ki a tiéd is,csak egy kis kitér?t tettem,bocs!

Ollocska

Megcsinaltam, es prima lett :) Koszonom!

Vicikó

Én is köszönöm, hogy visszajeleztél, és örülök, hogy ízlett is! :-) Üdv:-) Vici

Ollocska

Mindig annyira orulok, mikor jo recit talalok. Sajnos mindig osszeesik a felfujtam, kb. 10-20 perccel azutan, hogy kivettem, centimeterekkel laposabb. Pedig priman felfujodik a sutoben. (maskor is csinaltam, nem a Te recid utan, es akkor is igy volt) De az ize kivalo, es pont olyan, amilyennek szeretem!

Vicikó

Köszi, :-) Vici

Törölt felhasználó

Végre egy olyan rizskoch ami nincs teletömve reszelt citromhéjjal. Én tudom, hogy miért tesznek majdnem minden sütemény-félébe citromhéjat, csak nem árulom el, mert még valakinek megbántanám a harmatos lelkét. Ez így ahogy van nagyon finom. Köszönöm

Vicikó

Én is köszi! Üdv:-) Vici

ziza83

Köszönöm szépen a receptet, isteni volt, gyorsan el is fogyott. Én még ilyen lágy rizsfelfújttal életemben nem találkoztam :) Gratulálok!

ingici

Els?re sikerült!!! Mentve :)))) Még anyósom is azt mondta,hogy ilyen finomat nem evett eddig,pedig aztán neki a kedvére tenni,hát nem egyszer? :)))) Köszönet a receptért!!!

peppa

Nagyon finom, jó szaftos lett! Köszi a receptet! :)

Kerigabi

Nagyon köszönöm a receptet.Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt.Most,hogy rátaláltam a receptre,minden héten egyszer elkészítem és nagyon finom.

ayreon

2szer próbáltam sajnos a közepe nem sül át, a külseje meg odaég, 180 fok, légkeverés, ahogy írja a recept... valami nem stimm.. mind a 2szer kuka... :(

catwalk

én légkeverés nélkül készítettem, és átsült , szerintem felesleges a légkeverés, ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarom

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A felfújthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?