r
Nosalty Logó

Almás rakott burgonya

Éva-Anyóca
Almás rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

947
Kalória
35g
Fehérje
77.3g
Szénhidrát
57.2g
Zsír
547.4g
Víz
358.2g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
30.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    547.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15133.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    3291 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3892 mg
  • Nátrium
    6985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    3284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 5680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Felrakjuk a burgonyát héjastól egy fazék sós vízbe főni, kb. 25-30 perc (a vízben hűl ki).
  2. Feltesszük másik kis fazékban a tojást főni, kb. 12 perc alatt kész ( a vízben hűl ki )
  3. A virslit felkarikázzuk, a baconszeleteket középen félbevágjuk, az almát kicsumázzuk, és felkarikázzuk, pucoljuk meg a tojásokat és a burgonyákat, karikázzuk fel mindkettőt.
  4. A tepsibe rétegezzük őket. A bacon felével a tepsi alját takarjuk be teljesen, majd az almakarikákat rakjuk le.
  5. A felkarikázott burgonya következik, sózzuk és borsozzuk kicsit, majd rárakjuk egy sorban a felkarikázott tojásokat, picit sózzuk.
  6. Következik a felkarikázott virsli, hogy teljesen ellepje a tojásokat.
  7. Rárakjuk a következő sor burgonyaréteget, erre jön a maradék bacon sora, erre a megmaradt almakarikák.
  8. Bőven lelocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre, azaz összesütjük, hogy a tetején a sajt is rápiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Szeretjük a rakott burgonyát, és szerettem volna egy másik ízzel feldobni, ami nem a szokásos,mondjuk kolbász, és mivel a kelkáposztánál sikerült az alma, burgonyával is sikerülnie kellett. Kipróbáltam, és bejött, nagyon finom lett :-). Ennyi a történet.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...