Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rakott burgonya

Almás rakott burgonya
Almás rakott burgonya
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a rakott burgonyát, és szerettem volna egy másik ízzel feldobni, ami nem a szokásos,mondjuk kolbász, és mivel a kelkáposztánál sikerült az alma, burgonyával is sikerülnie kellett. Kipróbáltam, és bejött, nagyon finom lett :-). Ennyi a történet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Feltétlenül próbáljuk ki a rakott burgonyát, édes-zamatos almával rakottan is, fantasztikus ízek kerülnek össze benne.
Megéri ! :-)
A tippem: Hagyjuk kissé hűlni, bármennyire is meleg főétel ez, hogy tudjuk szépen szeletelni, felkockázni éles késsel, én kicsit siettem, ezért nem maradt teljesen egyben a kocka a tálaláskor. Ezért várjunk vele, mielőtt azonnal tálalnánk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felrakjuk a burgonyát héjastól egy fazék sós vízbe főni, kb. 25-30 perc (a vízben hűl ki).
  2. Feltesszük másik kis fazékban a tojást főni, kb. 12 perc alatt kész ( a vízben hűl ki )
  3. A virslit felkarikázzuk, a baconszeleteket középen félbevágjuk, az almát kicsumázzuk, és felkarikázzuk, pucoljuk meg a tojásokat és a burgonyákat, karikázzuk fel mindkettőt.
  4. A tepsibe rétegezzük őket. A bacon felével a tepsi alját takarjuk be teljesen, majd az almakarikákat rakjuk le.
  5. A felkarikázott burgonya következik, sózzuk és borsozzuk kicsit, majd rárakjuk egy sorban a felkarikázott tojásokat, picit sózzuk.
  6. Következik a felkarikázott virsli, hogy teljesen ellepje a tojásokat.
  7. Rárakjuk a  következő sor burgonyaréteget, erre jön a maradék bacon sora, erre a megmaradt almakarikák.
  8. Bőven lelocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre, azaz összesütjük, hogy a tetején a sajt is rápiruljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édes almával-baconnel rakott burgonya, almás rakott krumpli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-01-09 11:11

Kedves ropi72!

Nagyon szépen köszönöm. Örülök neki, hogy sikerült és annak még jobban, hogy ízlett is.:-))
Egészségetekre:-))
További szép napot, hetet és nagyon békés, boldog új esztendőt kívánok!:-))
Éva-Anyóca

ropi72
ropi72 Mon, 2012-01-09 19:41

Kedves Éva-anyóca!

Köszönöm szépen, és én is nagyon Boldog Új Évet kívánok!
Tisztelettel: ropi72

ropi72
ropi72 Sun, 2012-01-08 17:45

Szia Éva-Anyóca!

A feleségemmel közösen, a recepted alapján elkészítettük az almás rakott krumplit. Nekünk,a három fiunknak és anyunak, aki ma nálunk ebédelt, egyaránt nagyon ízlett! Köszi a receptet!

Tisztelettel ropi72

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-11-08 09:46

Kedves friza!

Remélem, hogy ízleni fog, sok sikert a főzéshez :-))
Az alapanyagokból : egy pikáns, finom ételre számíthatsz. :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-10-20 08:06

Kedves HossoAni!
Igen, tényleg kellemes lett, bár eleinte gondolkodtam, merhetem-e, de miért is ne, és bejött :-))
Köszönöm kedves szavaidat!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

951
füstölt virsli 350 g
főtt tojás 6 db
burgonya 18 közepes db
bacon 20 dkg
alma 6 db
tejföl 450 g
edami sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 2 db