r
Nosalty Logó

Almás pite szórt dióval

NS
Almás pite szórt dióval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

840
Kalória
14.6g
Fehérje
139.4g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
319.8g
Víz
140.6g
Koleszterin
10.4g
Rost
62.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 152 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 840 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    1918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 5033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztává gyúrjuk.
  2. Két bucit készítünk, hideg helyre tesszük pihenni.
  3. Hozzáfogunk az alma pucolásához, a magházát és a héját eltávolítjuk, az almát lereszeljük, picit hagyjuk állni, míg levet ereszt.
  4. A tepsit kivajazzuk (zsír vagy olaj is jó). Az egyik tésztabucit szépen elegyengetjük a tepsi alján, az oldalain peremet kialakítva.
  5. A reszelt almát kifacsarjuk, majd egy rétegben a tésztára egyengetjük
  6. Az alma réteget egyenletesen megszórjuk cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral, ráfacsarjuk a citrom levét és ráreszeljük a héját.
  7. A másik tésztabucit a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd az almaréteg tetejére tesszük (összetapasztjuk az alsó tésztaréteg peremével, hogy az alma ne érjen a tepsi oldalához).
  8. A tészta tetejét villával néhol megszúrkáljuk, egész tojással megkenjük, durvára darált vagy darabos dióval meghintjük
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: gáztepsi

Rengeteg alma volt itthon, és már kezdtek rohadni, gyorsan tenni kellett valamit.

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...