Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite maradék főtt krumpliból

Almás pite maradék főtt krumpliból
Almás pite maradék főtt krumpliból
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi receptem, egy volt kolleganőmtől kaptam. Most nem kenyérbe került a maradék főtt krumpli, hanem édes süti készült belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Volt maradék tojásfehérjém, ezért a képen látható módon készítettem el ezt a pitét: habos almás pite lett belőle. Ugyanúgy készült, mint a leírásban szerepel, csak a tetejére nem került tészta. Anélkül került be a sütőbe. Mikor már majdnem készen volt, akkor a rákentem az előzőleg felvert 3 tojásfehérjéből készült habot, amibe 1 ek cukor is került. Kicsit lejjebb vettem a hőfokot és szép pirosra sütöttem. Lásd még az Lekváros pite maradék főtt krumpliból receptet is! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit áttörjük, a sütőport a lisztbe keverjük, az egészet átszitáljuk.
  2. A hozzávalókat összedolgozzuk, fél órát pihentetjük.
  3. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy ha teflonos, akkor olajjal kikenünk.
  4. A deszkát jól belisztezzük, mert a tészta lágy lesz, ne ragadjon!
  5. A fele mennyiségű tésztát a tepsi méretére kinyújtjuk, megkenjük lekvárral.
  6. A reszelt almát kicsavarjuk, elosztjuk a tésztán, megszórjuk a tetejét cukorral, fahéjjal.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, befedjük vele az almás részt. Tetejét tojással vagy tejjel megkenjük, tűvel megszurkáljuk.
  8. Forró sütőben szép pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x45 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 295
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, fahéjas almás pite, almás pite burgonyás tésztából, habos almás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

409
burgonya 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
sárgabaracklekvár 5 dkg
alma 1 kg
cukor 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint