r
Nosalty Logó

Birsalmás pite

Gizi
Birsalmás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

604
Kalória
10.6g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
123.6g
Víz
174g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4253.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
  3. Lisztezett felületen, (v. folpack fólián) nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  4. A piteformában lévő tésztán osszuk el egyenletesen a teljesen kihűtött birsalmát, majd óvatosan öntsük rá a ricottás-tejszínes keveréket.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Töltelék

  1. A birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül.
  2. 3-4 db birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat, és daraboljuk fel ízlés szerint. Ezután fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, és vaníliás cukorral ízesített vízben főzzük puhára. (vigyázzunk nehogy sokáig főzzük, mert szétfő, és túl puha lesz)
  3. A puhára főtt birsalmát ezután hűtsük ki, majd szedjük ki a levéből és alaposan csepegtessük le.
  4. Egy tálba tegyük bele a ricottát, a cukrot, a két egész tojást, a habtejszínt (nem kell felverni!!!!!), a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverjük össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...