r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Batrix készíti

NS
Almás pite ahogy Batrix készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

892
Kalória
15.1g
Fehérje
150.7g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
437.3g
Víz
113.5g
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
58.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3568 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3568 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, cukor).
  2. A vajat elmorzsoljuk benne, majd összegyúrjuk a tojással és a tejföllel. Ha nem elég nyújtható a tészta, egy kis tejet adunk hozzá, vagy ha lágy, akkor lisztet.
  3. Cipót formálunk belőle, és félrerakjuk.
  4. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd a cukor és a fahéj hozzáadását követően lassú lángon megdinszteljük (addig főzzük kavargatva, míg a leve elpárolog).
  5. A tésztát lisztezett asztalon kettévágjuk.
  6. Az első felét 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd ráhelyezzük a piteformára (nekem 30 cm átmérőjű, akinek kisebb van, kevesebb tésztát csináljon, mert tuti marad).
  7. A széleit a sütőforma falához nyomkodjuk, a felesleges tésztát lecsippentjük. Végül villával megszurkáljuk.
  8. Fogjuk a megfőzött almatölteléket, ráöntjük a tésztára, és szépen egyenletesen elosztjuk.
  9. Ezután jön a másik adag tészta. Ezt szintén lisztezett asztalon kinyújtjuk, majd késsel sugarasan 3-6 csíkot vágunk a közepébe.
  10. Ezután ráhelyezzük a szétoszlatott almára, a széleit szintén lecsippentjük, a forma oldalához nyomkodjuk úgy, hogy összeragadjon az alsó tésztaréteggel, így biztosan nem fog kiszökni a töltelék. A felesleges hő távozása érdekében szintén megszurkáljuk villával.
  11. A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd szép levélformát metszünk belőle, ki mennyit szeretne.
  12. A tetejét tojással megkenjük, erre ragasztjuk rá a leveleket, majd ezeket is megkenjük, hogy szép aranybarnára süljön.
  13. 180 C-fokon ropogósra sütjük.
  14. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Ez gyermekkorom kedvenc süteménye, melyet anyukámtól tanultam, aki pedig nagymamámtól. :) Sok unalmas délutánomat tette szebbé ez a sütemény. Elkészítését tekintve egyszerű, ha pedig eltekintünk attól, hogy fehér lisztből készült, egészséges is, hiszen mi nem az, amiben alma van? :) A ropogós tészta kiválóan keresztezi az alma lédús, selymes állagát.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek