r
Nosalty Logó

Tejfölös tésztájú almás pite Grétitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Tejfölös tésztájú almás pite Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 453 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1715.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztkupac közepébe mélyedést képezünk, ide reszeljük bele a jól lehűtött margarint, nagylyukú reszelővel. Majd három kanál tejföllel összedolgozzuk a tésztát, melyet két félbe vágunk (az egyik picit lehet nagyobb, ez lesz az a süti alja).
  2. A tészta azonnal nyújtható, de hűtőben 2-3 napig is eláll. Egy nagy tepsit kikenünk a margarin papírján maradt résszel, erre helyezzük a lepény alsó részét (a nagyobbat). Villával jól megszurkáljuk és megszórjuk darált dióval vagy mandulával.

A töltelékhez

  1. Az almát hámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, fél citromból nyert citromlével meglocsoljuk, cukrozzuk, kicsi fahéjjal megszórjuk, nem sokkal, ne nyomja el az alma ízét (ebből inkább savanykásabb, nem kásás, pirosat használjunk!). Ha kell, akkor a diószórásra való ráhelyezés előtt kinyomkodjuk a tölteléket, de csak épphogy, ne száradjon ki a süti.
  2. Ráhelyezzük a felső tésztaréteget is. Ezt ismét megszurkáljuk villával, hogy a bent keletkező gőz szabadon távozhasson. A süti tetejét megkenjük tojássárgájával és mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. 30 perc alatt el is készül a lepényünk. Ha készen van, pihentessük kicsit konyharuha alatt, így lesz igazán finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3287
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 22.

Receptkategóriák

Tejfölös tésztájú almás pite Grétitől
Lakos Benedek 264 recept

Minden család almás pitéje más. Grétiéké például egészen klasszikusnak mondható tejfölös, cukormentes tésztájával, vaskos almatöltelékével, megható háziasságával. Talán még a nagymama is épp így sütötte...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek